Waarom een hypotheekadviseur?

Waarom een hypotheekadviseur?

Niet iedereen is zich bewust van het feit wat een hypotheekadviseur precies voor je kan betekenen. Toch is het raadzaam om bij het aanvragen van een hypotheek of het verlengen van een hypothecaire lening advies op te vragen bij een hypotheekadviseur. In dit artikel lees je meer over wat een hypotheekadviseur voor je kan betekenen.

De regels omtrent hypotheekaanvragen zijn complex

Een hypotheek afsluiten is niet zomaar gedaan en er spelen dan ook grote belangen. De som die wordt geleend bij de bank loopt in de meestal gevallen op tot een paar honderd duizend euro. Banken hanteren dan ook strikte regels omtrent het verstrekken van een hypotheek en dit is dan ook precies waar een hypotheekadviseur je bij kan helpen. De adviseur helpt je dan ook bij allerlei financiële aspecten rondom de hypotheekaanvraag zoals; de gezinssituatie, het financiële toekomstperspectief, inkomensveranderingen door bijvoorbeeld minder werken, overlijdens of arbeidsongeschikt worden en de fiscale situaties.

Voor velen zijn dit niet zomaar zaken die je ‘even zelf’ kan uitzoeken. Met een hypotheekadviseur heb je niet alleen het beste overzicht van jouw situatie en de daar bijhorende hypotheekvorm, maar heb je voor jezelf ook duidelijkheid en zekerheid dat je het beste advies hebt ontvangen.

De rol van een adviseur bij lopende hypotheken

De zaken rondom een hypothecaire lening stoppen niet na de aanvraag van je hypotheek, ook tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen er nog belangen spelen. Zo kan de financiële situatie (plots) veranderen, kunnen hypotheekrentes wijzigen, en kunnen de fiscale regels wijzigen. Hierbij speelt de adviseur een belangrijke rol en hebben wijzigingsverzoeken een grotere kans van slagen met een advies van een hypotheekadviseur.

Welke adviseur past bij mij?

Woon je in Eindhoven of wil je een huis kopen in Eindhoven? Ga dan naar een onafhankelijke hypotheekadviseur in Eindhoven. Er zijn meerdere gecertificeerde hypotheekadviseurs in Nederland, maar wij raden Hypotheek Visie absoluut aan! De adviseurs staan je in alle rust bij en helpen de consument. Hypotheek Visie in bijna elke grote stad in Nederland. De adviseurs hebben kennis van alle zaken die spelen in de stad en op landelijk niveau.

Back to Top