Schade aan je meubels

Schade aan je meubels, wat nu?

Een mooi interieur is iets om heel trots op te zijn. Er gaat vaak veel tijd en moeite zitten in een mooi interieur, dat helemaal afgestemd is op de trends van tegenwoordig. Het geeft een hele fijne sfeer in huis en het draagt er bovendien aan bij dat je je helemaal thuis voelt. Toch kan het door uiteenlopende redenen gebeuren dat er schade ontstaat aan iets in het interieur. Neem bijvoorbeeld een zitbank of een stoel. Dit zijn meubels die je vaak gebruikt, waardoor de kans bestaat dat er een keer een vlek in komt te zitten die moeilijk te verwijderen is, of dat er bijvoorbeeld een scheur in de stof ontstaat. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben, maar zullen hier waarschijnlijk kosten aan verbonden zijn. Het is aannemelijk dat je deze kosten vergoed kunt krijgen. Wij zetten drie belangrijke punten op een rij die jou kunnen helpen bij de schade aan je meubels.

Garantie 

Bij de aankoop van meubels krijg je vaak een garantie voor een bepaalde tijd van de verkoper. Dat houdt in dat bij schade die jij niet zelf veroorzaakt hebt, er door de verkoper een oplossing geboden wordt. Dit kan betekenen dat er op kosten van de verkoper een reparatie wordt uitgevoerd of dat er een nieuw product geleverd wordt. Garantie is alleen van toepassing bij schade waar je niets aan kan doen. Bijvoorbeeld als er een knoop na korte tijd los komt te zitten of als een kussen scheurt zonder dat je hier overdreven hard mee bent omgegaan. 

Inboedelverzekering

Het kan gebeuren dat je tijdens je dagelijkse bezigheden schade veroorzaakt aan één van je meubels. Denk bijvoorbeeld aan het knoeien van een glas rode wijn op je bank, of je kinderen die met een scherp voorwerp per ongeluk schade toebrengen aan één van je meubels. In dat geval zal de garantie niet van toepassing zijn, maar kan het zijn dat je inboedelverzekering kan helpen. Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen die niet vast onderdeel van het huis zijn, waar wel in huis aanwezig zijn. Denk aan de bank, gordijnen, tafels, televisies en andere spullen. Een inboedelverzekering is niet verplicht om af te nemen, maar is wel aan te raden. 

Aansprakelijkheidsverzekering 

Het zal regelmatig gebeuren dat er mensen in je huis aanwezig zijn die er niet wonen. Denk aan de buurvrouw die op de koffie komt, je familie die over de vloer is tijdens een verjaardag of je kinderen die vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om te komen spelen. Als iemand die niet in je huis woont toch schade aanbrengt aan iets in je huis, kan er gebruik gemaakt worden van de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de schade veroorzaakt heeft. Heeft iemand per ongeluk een vlek op de bank achter gelaten die niet te verwijderen is, dan kunnen de kosten verhaald worden op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. De gemiddelde kosten aansprakelijkheidsverzekering verschilt per verzekeraar. Een aansprakelijkheidsverzekering van Diks geeft je volop mogelijkheden. Kies je eigen dekking en ben verzekerd voor zulke ongelukjes. 

Back to Top