Stijlvol je jas ophangen

Stijlvol je jas ophangen

Tijdens het inrichten van een huis wordt er vaak veel aandacht besteed aan grote meubels zoals bankstellen, kasten en tafels. Een onderdeel dat echter vaak vergeten wordt in niet in de inrichting mee wordt getrokken, is de kapstok. Het is een meubel dat dagelijks gebruikt wordt, maar toch verwaarloosd wordt tijdens het inrichten. Ga daarom voordat je je inrichting compleet noemt, nog even dit lijstje van mogelijke kapstokken af!

Staande kapstok

Het meest ouderwetse beeld van een kapstok is vaak dat van een houten staande kapstok. Ze waren in de jaren vijftig zeer populair, maar ze hebben hun populariteit in de afgelopen jaren grotendeels verloren. Natuurlijk is het ook een oubollig meubelstuk, maar wat velen niet weten is dat er ook strakke designs zijn voor dit soort kapstokken. Deze zijn niet gemaakt van bruin hout, maar bijvoorbeeld van mat staal of kunststof. Voor de liefhebben zijn deze kapstokken op maat te maken. Verscheidene woonwinkels of specifieke kapstokwebshops bieden deze service aan. Via colorhanger.com is makkelijk te zien welke kapstokken in jouw huis zouden kunnen passen. 

Wandkapstok

Waar de meeste mensen tegenwoordig hun jas aan ophangen is de wandkapstok. Vaak bestaat deze kapstok uit een groot houten onderdeel, waar losse haakjes aan zijn bevestigd. Het houten onderdeel wordt vastgemaakt aan de muur door de gebruiker zelf, wat de gebruiker veel vrijheid geeft. Er zijn echter ook nog vele andere designs voor wandkapstokken. Denk bijvoorbeeld aan stalen buizen die in een 90 graden hoek bevestigd zijn aan de muur, of aan herbruikt natuurhout dat wordt voorzien vaan haakjes. Ook deze wandkapstokken kunnen op maat gemaakt worden. 

Plafondkapstokken

De vloer en de muur hebben we gehad, maar vergeet niet het plafond. Ook aan het plafond zijn kapstokken te bevestigen. Dit kunnen bijvoorbeeld hangende elementen zijn, of stalen buizen die bevestigd worden aan het plafond. Met zo’n kapstok wordt er geen ruimte aan de muren verspild, en wanneer deze op maat gemaakt wordt kan de kapstok zelfs in de buurt van lastige schuine muren bevestigd worden. De mogelijkheden van plafondkapstokken zijn net zoals de voorgaande kapstokken, te vinden op colorhanger.com. Wacht niet langer en maak je inrichting eindelijk compleet.

Back to Top