Woonaccessoires voor buiten

Woonaccessoires voor buiten

De zomer is dé tijd om lekker van de tuin te genieten. De kinderen kunnen heerlijk in de tuin spelen en de ouders kunnen in hun loungeset of tuinmeubelset heerlijk genieten van de zon, een spannend boek lezen of een lekker drankje doen op een warme nazomer avond. Hou je er van om tijd door te brengen in de tuin, dan is het ook leuk om aandacht te besteden aan te tuin. Hierbij kun je denken aan het onderhoud van de tuin, de inrichting met een leuke tuinmeubelset en het opleuken met leuke woonaccessoires.

 

Tuintrends

Wat men deze zomer veel ziet, is de trend waarbij het interieur van binnen naadloos overloopt op de inrichting van de tuin. Hierbij worden in de tuin meubels in dezelfde stijl of kleur gebruikt en ook de woonaccessoires sluiten aan op de accessoires die binnen ook gebruikt worden. Dat hoeft natuurlijk niet precies hetzelfde te zijn omdat je buiten ook rekening moet houden met weersomstandigheden. Hierdoor worden er vaak andere materialen gebruikt, die wat meer weerstand hebben. Ondanks de woonaccessoires wel in dezelfde stijl worden gekocht als de woonaccessoires van binnen. Denk bijvoorbeeld aan leuke gekleurde kussens voor op de tuinmeubelen of een grof gebreide plaid voor tijdens frisse nazomeravonden. Zeker met de wat koele nazomeravonden is het nog heerlijk om lekker buiten te zitten. Op zulke momenten is het heerlijk om extra sfeer te brengen met een extra warmtebron zoals windlichten, vuurkorven, kaarsen of een mooie Eschert Vuurschaal.

Groen in de tuin

Bij zowel een grote ruime landelijke tuin of een wat kleinere tuin bij een rijtjeshuis, zijn planten en groen een belangrijk onderdeel van het buitenleven. Planten brengen leven en energie in de tuin. Zelfs als je in een appartement of flat woont, is het fijn om op het balkon enkele planten te hebben. Op een balkon kun je de planten in mooie grote potten plaatsen of eventueel aan het balkon hek hangen. Ook is een rekje met kruidenplanten zoals munt, basilicum of peterselie erg leuk en handig. Probeer er bij het inrichten van tuin of balkon rekening mee te houden dat je bloeiende planten af wisselt met winterharde planten, zodat er het hele jaar door groen is.

Tuinaccessoires ideeën

Wil je je tuin graag wat opleuken met leuke tuinaccessoires, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Grote tuincentra bieden vaak ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Doe je liever thuis wat inspiratie op, dan zijn er verschillende woon of tuinmagazines, blogs of webwinkels zoals Home Textile Shop waar je allerlei leuke ideeën kunt opdoen. Het handige van een webwinkel is natuurlijk dat je de producten die je ziet en leuk vind natuurlijk ook direct online kunt bestellen.

Back to Top