Zonnepanelen op afbetaling, is dat mogelijk?

Zonnepanelen op afbetaling, is dat mogelijk?

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen flink gestegen. Dit ziet bijna elk huishouden terug op zijn of haar bankrekening. Daartegenover staat dat de kosten van zonnepanelen gedaald zijn. Wellicht een goed moment om over te stappen op zonne-energie? De investering is echter nog flink. Zijn zonnepanelen op afbetaling daarom mogelijk?

Op welke manier kunnen de zonnepanelen gefinancierd worden? 

Zonnepanelen zijn voor vele mensen een flinke investering. Wanneer het een te grote afkoopsom is haak je misschien af. Echter zijn er andere manieren om de panelen op je dak te financieren. Zonnepanelen op afbetaling is tegenwoordig een serieuze optie. Door dit contract aan te gaan worden de panelen kosteloos op je dak geplaatst. Met het bedrag wat je vanaf dat moment bespaard, betaal je de investering terug.

Zijn de panelen voor alle type daken beschikbaar?

De zonnepanelen op afbetaling kunnen op bijna alle daken. Wanneer de constructie voldoende is, kunnen ze geplaatst worden. Wel wordt er aangeraden om de kant van het dak te kiezen waar de meeste zonuren zijn. Hiervoor is een slimme techniek ontwikkeld die daarbij kan helpen. 

Hoe snel kunnen de panelen geplaatst worden? 

Als je vandaag besloten hebt om zonnepanelen op afbetaling te nemen, kunnen de panelen morgen al op je dak geïnstalleerd zijn. De snelheid waarop de panelen geplaatst worden is afhankelijk van de hoeveelheid panelen die je afneemt. Over het algemeen kan het binnen een dag geplaatst worden. 

Zit er garantie op de panelen? 

Wanneer de juiste panelen geplaatst worden kan er tot wel 30 jaar garantie op zitten. Daarnaast is er ook een omvormer nodig, de hersenen van de panelen. Ook op de omvormer zit garantie, dit kan oplopen tot 25 jaar.  Voor de eerste 25 jaar kan je volop genieten van de zon. 

Conclusie 

Zonnepanelen op je dak is dichterbij dan je denkt. Door een handige terugbetaalconstructie scheelt het jou de investering. Hierdoor kan je gelijk genieten van zonne-energie en betaal je het terug met je besparing. 

Back to Top