Nieuwe laminaatvloer? Zo houd je hem schoon!

Nieuwe laminaatvloer? Zo houd je hem schoon!

Alles aan de kant! Je hebt een nieuwe laminaatvloer die helemaal bij je huisstijl past en die moet schoongemaakt worden. Dat is belangrijk om hem zo mooi mogelijk te houden natuurlijk. Hier hebben we de beste tips en tricks om je laminaatvloer zo mooi mogelijk te houden.

Schoonmaken met azijn

Er zijn best wat manieren om een laminaatvloer goed schoon te maken. Een van die manieren is om het schoon te maken met azijn. Dat doe je door een enorme scheut azijn zuur toe te voegen aan het water. Dat meng je even zodat het een lekker mixje word. Ga er vervolgens overheen met een microvezeldoek overheen maar maak de vloer niet te nat! Zet vervolgens de ramen en deuren open om het te laten drogen. 

Schoonmaken met een ui

Schoonmaken met een uit klinkt een beetje raar maar het is heel makkelijk. Snij een ui in vieren en voeg het met schil en al toe aan het water. Dit werkt heel goed voor je ramen en ook dus voor je laminaat! Probeer het is en sta versteld. 

Schoonmaakmiddel

Natuurlijk kan je je laminaat ook schoonmaken met speciaal schoonmaakmiddel. Helaas is het zo dat lang niet alle schoonmaakmiddelen even goed zijn en sommige je vloer nogal kunnen beschadigen. Zorg er daarom voor dat je het goede schoonmaakmiddel pakt en niet zomaar een dotje doet. Anders is je vloer verpest en dat willen we natuurlijk niet! 

Gebruik viltjes onder je stoelen en tafels

Je wilt natuurlijk geen krassen op je laminaat. Daarom is het verstandig om viltjes onder je stoelen en tafels te gebruiken. Dat gaat de krassen en eventuele verdere beschadigingen tegen waardoor je vloer mooi blijft! 

Meubelwielen

Heel vaak met het verschuiven van tafels, stoelen en ander meubilair creëer je krassen op je vloer. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom zijn de zwenkwielen van Wielenoutlet ideaal om dat tegen te gaan. Zo voorkom je krassen en beschadigingen en is je meubilair nog makkelijk te verplaatsen ook!

Vloer laten glimmen

Wil je je laminaatvloer weer lekker laten glimmen zoals hij voorheen deed? Ga er dan overheen met een droge, schone stofdoek. Zo wrijf je al het vuil eraf en gaat hij weer mooi glimmen!

Back to Top