Een goede boxspring kiezen én onderhouden

Een goede boxspring kiezen én onderhouden

Een goede nachtrust doet wonderen. Velen letten niet echt op hun boxspring uit Rotterdam. Wanneer is de boxspring toe aan vervanging? En hoe maak je je matras schoon? In dit korte artikel staan deze twee vragen centraal.

Wanneer is een boxspring toe aan vervanging?

Boxsprings gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld genomen gaat een boxsping zo’n 20 tot 25 jaar mee. Let wel op, dit geldt puur en alleen voor de boxspring zelf. Het matras en de topper slijten veel eerder. Je transpireert voortdurend, zo’n 60 milliliter aan vocht. Ook wordt het matras 8 uur op een dag warm gehouden. Zorg er daarom voor dat je je boxspring voldoende reinigt.

Hoe maak je je matras schoon?

Het is belangrijk om je matras voldoende te laten luchten. Zo voorkom je dat huisstofmuit in het matras gaat zitten. Dit is een beestje dat in ieder huishouden voorkomt en zich voedt met onze huidschilfers. Het beestje zie je zelf niet, omdat het doorzichtig is. Huissstofmijt kan je gezondheid aantasten. Sommigen zijn allergisch hiervoor, maar je kan ook een verstopte neus, keelklachten en zelfs jeukende ogen krijgen. Vervelend!

Een effectieve manier is om je stofzuiger tegen het matras aan te houden. Hou voor jezelf in de gaten dat je altijd bij het schoonmaken van de slaapkamer je ook het matras meeneemt. Zit er urine op de het bed? Gebruik hiervoor dan een nat doekje met warm water en azijn en laat het inwerken op de vlek. 

Een goede nachtrust begint met een goed bed

Deze laatste tip is misschien voor je een dooddoener, maar vraag jezelf wel af of je bed wel lekker ligt. Misschien heb je wel een boxspring in Utrecht nodig. Bedenk voor jezelf welke matrasvullingen lekker zijn en je lichaam goed ondersteunen. De prijzen voor boxsprings in Utrecht verschillen behoorlijk. De prijs zegt niet veel over de kwaliteit. Verdiep je dus goed in je matras, want zo slaap je een stuk lekkerder! 

Back to Top