energie rekening verlagen

Tips om je energie rekening te verlagen

Veel mensen in Nederland hebben een hoge energie rekening. Dit heeft natuurlijk te maken met het gebruik van de bewoner. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om te voorkomen dat je weer een torenhoge energierekening op de deurmat krijgt.  Wil je graag weten wat je allemaal kan doen om je energierekening te besparen? Lees dan snel verder. In dit artikel zal ik je namelijk een aantal handige tips geven.

Verwarm je huis op een constante manier

Probeer de verwarming op een constant lage stand te houden. Hierdoor verbruik je minder energie dan dat je hem steeds aan en uit moet zetten.  Mocht het toch te koud zijn dan kan je de verwarming beetje bij beetje omhoog doen.

Elektronisch apparatuur

Probeer zoveel mogelijk elektronisch apparatuur daadwerkelijk uit te zetten en niet op de standby-stand te laten. Dit kan soms wel een aantal tientjes op jaar basis schelen. Denk dan bijvoorbeeld aan je TV of PC die je volledig uit kan schakelen.

Verlengsnoeren

In navolging van de vorige tip kan je ervoor kiezen om zoveel mogelijk elektronische apparaten aan te sluiten op een stekkerdoos met een vaste aan/uit knop.

Goedkopere energie aanvragen

Als je na het volgen van deze tips nog steeds een hoge energierekening hebt dan kan je ervoor kiezen om over te stappen naar een energieleverancier die goedkoper is.  Heb je daar interesse in? Dan kan je gemakkelijk de verschillende energieleveranciers vergelijken op het internet. Op deze sites kan je ook vaak direct je goedkope energie aanvragen.

Back to Top