Een tropische houtsoort die geschikt is voor binnen en buiten, larikshout

Een tropische houtsoort die geschikt is voor binnen en buiten, larikshout

Ben je op zoek naar het beste hout om meubelen voor buiten te maken of om een terras over te maken? Neem dan eens een kijkje naar de tropische houtsoort larikshout. We vertellen graag wat meer over dit type hout en waar het precies vandaan komt. Daarnaast lichten we uit voor welke toepassingen dit hout voornamelijk geschikt is.

De herkomst van larikshout

Lariks is een tropische houtsoort afkomstig van coniferen. Dit zijn de bomen die normaliter ook naalden bevatten. De bomen kunnen maar liefst 30 m hoog worden en komen vooral voor in Azië en Amerika. In West-Europa komen er ook enkele vormen van larikshout voor maar dit is zeer gering. Deze bomen kunnen dus hoog worden en hebben niet veel nodig om goed te kunnen groeien. Dit is ook de reden waarom het erg duurzaam hout is wat eenvoudig vele jaren lang mee kan gaan.

De meest gebruikte toepassingen van deze tropische houtsoorten

Er zijn veel verschillende soorten toepassingen voor lariks. Over het algemeen wordt dit hout buiten gebruikt omdat het uitstekend bestendig is tegen de weersomstandigheden en zeer lang mee kan gaan. Hierbij kan je denken aan terrasoverkapping, maar ook aan tuinmeubelen bijvoorbeeld. Veel mensen schaffen het hout aan om zelf meubels te kunnen maken.

Alles op het gebied van een steigerplanken

Wil je zelf meubels maken of ben je op zoek naar meubels van steigerhout? Via de link in dit artikel vind je werkelijk alles op het gebied van steigerplanken. Niet alleen planken maar ook complete meubels en eventueel de accessoires die je nodig hebt. Deze webshop heeft bovendien een uniek product met geïmpregneerde steigerhoutplanken die een prachtige traditionele look geven.

Back to Top