De hottub: waarom die hype?

De hottub: waarom die hype?

Ze worden populairder waar je bij staat: de hottubs. De houten constructie schijnt voor enorm veel ontspanning te zorgen, maar ineens heeft vrijwel iedereen die ontspanning nodig. Is een hottub nu echt zo perfect of zullen we hem, wanneer we hem niet hebben, ook totaal niet missen?

Genieten

Het is bekend dat het warme water in een hottub goed is voor onder andere spierpijn. Hiernaast zijn er nog een aantal voordelen aan zo’n hottub. Mensen met een hottub geven namelijk vaak aan dat er een speciaal moment ontstaat wanneer er een bad wordt genomen. Je komt alleen of met elkaar lekker tot rust en met bepaalde gezelschappen schijn je tot leuke gesprekken te komen in het warme water. De momenten met een drankje in het op hout gestookte bad schijnen een ervaring op zich te zijn. Het voordeel is dat door middel van het houtvuur, het water in het bad heerlijk warm kan blijven voor een lange tijd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over stroom of over de herrie die een motor zou kunnen produceren. 

Goed tegen klachten

Naast het genieten schijnt de hottub ook erg goed te zijn tegen ontelbare klachten. Zo wordt er gezegd dat het warme water helpt tegen spierpijn en migraine en zorgt voor een beter slaapritme. Naar al deze zaken is onderzoek gedaan en er is inderdaad bevestigd dat een hottub een positieve invloed heeft op heel veel zaken. Zo zijn de verbetering van het slaapritme en het tegengaan van chronische hoofdpijn geen fabels. De hottub is zeker een aanrader voor degene die fit wil blijven.

Tegenhanger

Naast de hottub is er sinds korte tijd een tegenhanger. Het is de (opblaasbare) jacuzzi. In de zomer van 2020 ging een groot deel van het vakantiegeld van de Nederlander naar de opblaasbare variant van het elektrische bad. Zowel de opblaasbare jacuzzi als de vaste variant zijn in tegenstelling tot een hottub niet helemaal het geld waard. Voor een jacuzzi ben je allereerst vrijwel het dubbele kwijt dan dat van een hottub. Hiernaast speelt het milieu en verbruik van de twee baden ook een grote rol. Waar een hottub volledig natuurlijk werkt, dus op een houtvuur, maakt een jacuzzi gebruik van stroom en een motor. 

Kortom, de hype van de hottub is volledig terecht. Er kan gezegd worden dat de houten constructie meer te bieden heeft dan iedereen in de eerste instantie zou verwachten. Wanneer koop jij er één?

Back to Top