Hoe maak ik mijn huis inbraakproof?

Hoe maak ik mijn huis inbraakproof?

Het blijkt vaak een hele uitdaging te zijn, om een inbraak in huis te voorkomen. Hoe voorkom je dat inbrekers een deur weten open te breken? Op welke manier kun je een inbraak via een ingeslagen ruit tegengaan? Enzovoorts. Bij het samenstellen van je interieur zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Probeer er bijvoorbeeld voor te zorgen, dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt voor waardevolle spullen. Door waardevolle spullen op te bergen, neemt de kans op een inbraak af. Inbrekers zullen immers altijd eerst door het raam loeren, om te kijken wat er binnen je woning te halen valt.

Een camera en bewegingssensor in je interieur

Niet alleen is het belangrijk om waardevolle spullen buiten het zicht van voorbijgangers te leggen. Ook doe je er verstandig aan om bijvoorbeeld een beveiligingscamera en bewegingssensor in huis op te hangen. Dergelijke beveiligingscomponenten schrikken inbrekers doorgaans af. Zij willen immers niet op beeld worden vastgelegd tijdens een inbraak. Daarbij valt een bewegingssensor aan te sluiten op een centraal alarmsysteem. Op deze manier kunnen inbrekers worden afgeschrikt, wanneer zij eenmaal in je woning zijn. Een bewegingssensor is niet de enige beveiligingscomponent die hierop aangesloten kan worden. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar magneetcontacten.

Goede sloten voor het beveiligen van deuren

Een goede inbraakbeveiliging begint echter niet bij je interieur, maar bij goede sloten op ramen en deuren. Wij spraken een slotenmaker over de meest geschikte sloten voor het beveiligen van woningen op dit moment. Deze slotenmaker raadt aan om gebruik te maken van sloten, die zeer goed beoordeeld zijn door het SKG. SKG is een onafhankelijke organisatie, die sloten test op hun weerstand tegen inbrekers. De beoordeling die SKG aan sloten geeft, loopt uiteen van één tot drie sterren. Des te beter de beoordeling, des te meer moeite kost het inbrekers om het slot te forceren.

Back to Top