Stijlvolle buitendeuren geven extra uitstraling

Stijlvolle buitendeuren geven extra uitstraling

Stijlvolle buitendeuren geven een extra uitstraling en zijn tevens een visitekaartje voor je huis. Het is dus belangrijk om de juiste deur te kiezen.Daarbij is het handig om te kijken naar een aantal aspecten, zoals de veiligheid, het materiaal en de stijl, maar ookook of ze bestand zijn tegen weersinvloeden zoals de wind, regen en de zon.

Elke soort deur heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ze zijn er in verschillende soorten materialen. Daarom is het kiezen van een deur niet zo eenvoudig, omdat er meestal ook naar de ramen gekeken moeten worden. Die moeten passen bij de buitendeuren die je kiest voor je woning. Verder is het van groot belang omnaar de isolatiewaarde van de deuren en ramen te kijken, zodat je warmteverlies tot een minimum kunt beperken.

Houten deuren

De meest voorkomende deuren die te vinden zijn in de handel zijn houten deuren. Er zijn diverse modellen, die variëren van massief tot gelamineerd hout. Buitendeuren zijn veelzijdig en hebben een aparte schoonheid vanwege hun verscheidenheid aan houtsoorten zoals: eik, walnoot, mahonie, kers, esdoorn, spar en den. Deze houten deuren vragen meer onderhoud dan deuren die uit een ander soort materiaal zijn gemaakt. De meeste fabrikanten bieden deuren in tientallen stijlen. Bij houtzagerijen, thuiscentra en deurhandelaren is een brede selectie te vinden. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen deur te ontwerpen. Bij sommige fabrikanten kun je de gewenste typen panelen en glasopties opgeven. Aangezien het hier om een speciale bestelling gaat, zul je wel enige tijd moeten wachten. Een derde optie is om een lokale houtbewerker of freeswinkel een houten deur te laten bouwen volgens jouw specificaties. Ook hier zijn de wachttijd en de kosten factoren om rekening mee te houden.

Stalen deuren

Een stalen deur is de beste keus als veiligheid en duurzaamheid topprioriteiten zijn. Stalen buitendeuren zijn sterker dan deuren van hout of glasvezel en zullen niet barsten of vervormen. Bij schade zijn deze deuren makkelijker te repareren. Eventuele deuken op deze deuren kunnen worden weggemaakt door ze bijvoorbeeld te beplakken met een auto-body reparatieset. Stalen buitendeuren zijnvaak ook het goedkoopst. Een systeem met stalen deuren met zijruiten en hoogwaardige hardware kan echter bijna hetzelfde kosten als een systeem met houten deuren. Alle stalen deuren hebben een binnenframe van hout of – voor meer stevigheid – staal. De holtes in het frame zijn gevuld met schuimisolatie met een hoge dichtheid. De meeste stalen deuren zijn gecoat met een ingelegde polyesterafwerking, die regelmatig opnieuw moet worden geverfd.

Andere soorten

Andere soorten buitendeuren, zoals deuren van glasvezelcomposiet, zijn goed te gebruiken bij een vochtig klimaat en zijn onderhoudsvrij. Ze hebben het uiterlijk van houtendeuren en zijn geverfd in de kleuren van de schillende houtsoorten. Buitendeuren gemaakt van polyurethaan zijn ook uitermate geschikt vanwege de goede thermische en akoestische isolatie. Bovendien vereisen ze weinig onderhoud. Ze zijn wel relatief duur en bij schadeniet te herstellen. Daarentegen zijn pvc-deuren onderhoudsvriendelijk: het volstaat om de deuren een paar keren per jaar te reinigen met water. Aluminium buitendeuren zijn ook onderhoudsvriendelijk, maar net als polyurethaan deuren vrij duur in aanschaf. Voordeel is dat deze deuren een lange levensduur hebben.

Back to Top