Gietvloeren, geschikt voor in de meeste woningen

Gietvloeren, geschikt voor in de meeste woningen

Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig voor om in hun woning gebruik te maken van gietvloeren. Het betreft hier naadloze vloeren die zich kenmerken door een bijzonder strakke en moderne look. In principe is het mogelijk om deze gietvloeren te plaatsen in elke ruimte van de woning. Gietvloeren werden in eerste instantie overigens ook veelvuldig gebruikt in bedrijfspanden. Ook tegenwoordig is dat nog altijd zo. Ben jij ook benieuwd naar alle mogelijkheden en voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van gietvloeren? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent!

Het plaatsen van gietvloeren in je woning 

Ben jij ook van plan om in jouw huis gebruik te gaan maken van gietvloeren? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat deze vloeren slechts een paar millimeters dik zijn. Wil je liever geen compleet nieuwe vloer leggen, maar ben je op zoek naar een mogelijkheid om je bestaande vloer te renoveren? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat gietvloeren ook bovenop een bestaande vloer gegoten kunnen worden. Voor tegelvloeren geldt dat je al snel rekening moet houden met een dikte van zo’n 1 centimeter of meer. Bij betonvloeren is er zelfs een minimale opbouwhoogte vereist van zomaar even 7 centimeter. Des te dikker de vloeropbouw is, des te complexer en vaak ook duurder de vloerrenovatie zal uitvallen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat gietvloeren op dit vlak bijzonder interessant zijn. 

Hoeveel budget voorzien? 

Het plaatsen van nieuwe vloeren in je woning kan in de praktijk gepaard gaan met niet onaanzienlijke kosten. Het spreekt dan ook voor zich dat ook dit iets is waar je beslist rekening mee zal willen houden. Voor epoxyvloeren en zogenaamde polyurethaan vloeren, eigenlijk de twee populairste soorten van gietvloeren, geldt dat de gemiddelde prijzen ergens beginnen rond de 70 à 80 euro per vierkante meter. Let op, de kostprijs van gietvloeren wordt niet uitsluitend bepaald aan de hand van het type gietvloer waar gebruik van wordt gemaakt. Ook zaken zoals bijvoorbeeld de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad en de bereikbaarheid van de vloer spelen een belangrijke rol. 

In de badkamer plaatsen, kan dat? 

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat het plaatsen van gietvloeren in principe overal in huis tot de mogelijkheden behoort. Veel mensen stellen zich dan ook de vraag of ze er eveneens voor kunnen kiezen om een gietvloer in de badkamer te plaatsen. Dat is zeker het geval. Sterker nog, in menig aantal badkamers wordt er tegenwoordig veelvuldig gebruik gemaakt van kunsthars als wandafwerking. Op deze manier hoopt men dan een strakke en harmonieuze uitstraling te kunnen creëren. Wat veel mensen niet weten is dat ook een gietvloer buiten plaatsen tot de mogelijkheden behoort. Alleen dient de situatie zich daar dan wel voor te lenen en dat is niet altijd het geval. 

Gietvloeren en vloerverwarming, wat zijn de mogelijkheden?

Last but not least is het zo dat veel mensen vandaag de dag in hun woning de voorkeur geven aan het gebruik van vloerverwarming. Ook op dit vlak stellen ze zich evenwel vaak de vraag of gietvloeren in de praktijk nu wel of niet te combineren zijn met vloerverwarming. Dat is bij het merendeel van de gietvloeren zeker het geval. Wil je op dit vlak echt honderd procent zekerheid hebben? Dan is het wel altijd een aanrader om even samen met de expert te overleggen wat in jouw situatie nu precies de meest aangewezen gietvloer is.

Back to Top