Fris je interieur op met een nieuw plafond

Fris je interieur op met een nieuw plafond

Een plafond is een gedeelte in ons huis wat vaak overgeslagen wordt wanneer we de rest motiveren. In de meeste gevallen is dat omdat het renoveren van een plafond vaak een vrij zware klus is. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer het geval. In deze tekst gaan we kijken naar een mooie oplossing wanneer je op zoek bent naar een nieuw plafond.


Een nieuw plafond

Je kunt namelijk heel goed kiezen voor een systeemplafond. Dat is een plafond dat je tegenwoordig veel vaker tegenkomt dan andere soorten plafonds en dat heeft uiteraard een reden. De belangrijkste reden daarvoor is dat een systeemplafond in wezen door iedereen opgehangen kan worden. Waarbij je bij andere plafonds vaak en specialist of professional moet inhuren om het plafond te renoveren, kun je het systeemplafond vaak zelf monteren. Het plafond bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst een gedeelte waarin het plafond komt te hangen. Vervolgens de losse platen die per stuk in het geraamte worden gehangen. Op die manier ontstaat er dus een plafond in de ruimte.

Wat zijn de positieve kenmerken van het plafond?

Het grootste positieve kenmerk is natuurlijk dat het plafond heel makkelijk te monteren is. Daardoor bespaart het een hoop meer kosten dan een plafond die gemaakt moet worden door een professional. Daar komt nog eens bij kijken dat de losse onderdelen van dit plafond ook vaak een stuk goedkoper is dan de onderdelen van andere plafonds die je alsnog zelf moet betalen. Ook is er nog een voordeel in de ruimte die uiteindelijk ontstaat tussen beide plafonds. Dit is een ideale ruimte om bijvoorbeeld kabels en andere buizen te verhullen zodat deze niet in de kamer hangen, maar verborgen zijn. Dat zorgt voor een veel mooiere ruimte dan wanneer alles gewoon te zien is. Als laatste zit er ook nog een voordeel wat te halen valt in de akoestiek van de woning. De platen zorgen namelijk voor een veel betere akoestiek dan wanneer je een ander plafond kiest. Een ideale oplossing dus voor iedereen die op dat moment op zoek is naar een makkelijk en efficiënt plafond.

Bron: afbouwtotaal.com

Back to Top