Last van je gewrichten? Richt je interieur goed in!

Last van je gewrichten? Richt je interieur goed in!

Gewrichtspijn is zeer vervelend. Zeker als je nog jong bent. Je moet namelijk nog even tot je pensioen! Hoe richt je de interieur zo in dat jouw problemen snel verholpen worden? In dit korte artikel staan handvatten bij het voorkomen van een muisarm en rugpijn, zoals het kiezen voor een ergonomische muis.

Heb je last van een muisarm?

Wanneer je een muisarm hebt heb je klachten aan je hand, pols, arm en schouder. Dit komt voornamelijk als je overwerkt. Verder neem je ook geen goede houding aan. De klachten zijn in irritatie aan je onderarm, spierpijn en kramp.

Zo voorkom je een muisarm

Er zijn verschillende oplossingen voor je muisarm. Een daarvan is je werk af te wisselen. Ga niet te lang achter de computer zitten, maar doe bijvoorbeeld ook schoonmaakwerkzaamheden. Kies verder voor een ergonomische muis. Door bijvoorbeeld voor een verticale muis te kiezen voorkom je RSI-klachten. Verder neemt je lichaam met zo’n muis meer een natuurlijke houding aan.

Last van je rug?

Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn sommige stoelen zo slecht dat je last van je rug krijgt. Het hoeft echter niet altijd aan de stoel te liggen. Je kan ook een verkeerde houding aannemen. Meestal loop je dan niet helemaal recht. Ook veel zitten kan een rol spelen. 

Voorkom rugpijn met deze interieurtips

In eerste instantie denk je dat als je rugpijn hebt je veel moet rusten. Niets is minder waar. Beweging is vooral belangrijk. Beweeg daarom minstens een half uur op een dag matig tot intensief. Ga bijvoorbeeld even naar buiten. Ga daarom veel fietsen en wandelen. Wil je je rugpijn echt goed aanpakken? Kies dan voor een hometrainer achter je bureau! Door al fietsend aan het werk te gaan blijf je én in beweging én help je de rugpijn te voorkomen.

Back to Top