Traprenovaties zonder breekwerk

Traprenovaties zonder breekwerk

De trap is eigenlijk voor een groot deel de blikvanger van je woning. Vaak zie je de trap als een van de eerste dingen wanneer je een huis betreedt. Daarnaast komt het ook vaak voor dat de trap naar de volgende verdieping al begint in de woonkamer. Reden genoeg om dus om genoeg aandacht te besteden aan de styling of renovatie van je trap. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je weinig zin hebt aan een groot klusproject en lang in de rotzooi zitten. Daarom zetten wij de opties voor een traprenovatie waar geen breekwerk aan te pas hoeft te komen voor je op een rijtje.

Overzettreden

Voor een complete nieuwe uitstraling van je trap, is het niet nodig om de treden eerst uit de trap te breken. Hier kunnen gewoon nieuwe exemplaren overheen geschoven worden in de vorm van overzettreden. Welke kleuren en structuren deze treden uiteindelijk krijgen, overleg je eerst uitgebreid met de specialist. Zo weet je zeker dat je trap helemaal aansluit bij de rest van jouw interieur. De specialist plaatst vervolgens de overzettreden binnen een dag.

Zelf creatief aan de slag

Zijn de treden van de trap nog in perfecte staat? Dan is het niet nodig om deze te vervangen. Maar in dit geval kan ook zelf de handen uit de mouwen steken voor een nieuwe look. Heb je nog geen inspiratie? Online is genoeg te vinden. Verf de treden van je trap bijvoorbeeld wit en breng vervolgens accenten aan met felle kleuren op de stootborden of aan de randen van de treden. Je kunt in dit geval ook de trapleuning meenemen, zodat dit samen met de treden een geheel vormt.

Werk met accessoires

Geen zin om in de weer te gaan met verf? Dan kan je het uiterlijk van de trap ook veranderen door met accessoires te werken. Het is niet heel handig om dingen op de treden te zetten, omdat je hier snel over kan struikelen. Maar kijk eens of het een mooi gezicht is als je een vloerkleed voor de trap legt en fotolijstjes of verlichting aan de wand met de trapleuning hangt. Je hoeft hier niet heel veel geld aan uit te geven, veel dingen kun je ook voor een zachte prijs vinden bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel.

Back to Top