Beveilig uw woning met beveiligingscomponenten

Beveilig uw woning met beveiligingscomponenten

Veel mensen denken dat het beveiligen van een woning stopt bij het plaatsen van de juiste sloten in ramen en deuren. Dit is echter niet zo! Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het laten installeren van beveiligingscomponenten in uw woning. Tegenwoordig gebruiken inbrekers dermate veel geweld, dat het openbreken van een deur vaak snel gedaan is. Zeker als u momenteel cilindersloten met een of twee contactpunten in de deur heeft in uw woning. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden van beveiligingscomponenten. In dit artikel geven we u alvast wat meer informatie over het beveiligen van uw woning.

Verschillende soorten beveiligingscomponenten

Er zijn tegenwoordig tal van verschillende soorten beveiligingscomponenten op de markt verkrijgbaar. U kunt denken aan een conventionele beveiligingscamera, die u in de woonkamer of bijvoorbeeld gang kan hangen. Ook bewegingssensoren zijn nog steeds erg populaire beveiligingscomponenten, door hun afschrikwekkende werking. Minder opvallend zijn magneetcontacten, die u op de deur- en deurpost van uw woning bevestigt. Zodra het contact tussen beide magneten een bepaalde tijd onderbroken blijft, zal het alarm in uw woning afgaan.

Een afgaand alarm zal inbrekers afschrikken, waardoor zij uw woning zo snel mogelijk zullen willen verlaten. De kans om betrapt te worden door omwonenden wordt immers een stuk groter. Het fijne aan magneetcontacten, is dat uw bezoekers en uzelf deze beveiligingscomponenten niet zien. Dit is bij een camera of bewegingssensor vanzelfsprekend wel zo.

Componenten laten installeren door een slotenmaker

U kunt een alarmsysteem met bijbehorende beveiligingscomponenten zelf aanschaffen en installeren, maar dit ook laten doen. Het voordeel aan het inschakelen van de hulp van een slotenmaker is echter dat u ervan verzekerd bent, dat de beveiligingscomponenten gecertificeerd zijn. Dit is bij bijvoorbeeld een hobby- of bouwwinkel niet altijd het geval.

Klik hier voor meer informatie over beveiligingscomponenten!

Back to Top