Badkamertrends

Badkamertrends

De trends op het gebied van interieur veranderen bijna dagelijks. Ook de trends op het gebied van badkamers zijn wisselend. Zo gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel, in veel hedendaagse luxe badkamers worden allerlei technologische snufjes toegepast. Zo zijn inloopdouches al enige tijd populair, maar de accessoires die hiervoor worden gebruikt zoals bijvoorbeeld de regendouche is weer meer iets van de afgelopen tijd.

In dit artikel zullen we verschillende trends van het moment beschrijven.

Gebruik van hout

Wat dit jaar erg populair is in de badkamer is het gebruik van hout. Het hout wordt niet alleen voor de badkamerkasten gebruikt, maar ook voor de kast rondom de wastafel en soms zelfs de vloer. Voor een houten badkamervloer moet wel een speciaal soort hout, met een speciale coating worden gebruikt, zodat het hout beter beschermd blijft tegen warmte en vocht. Veel gebruikte houtsoorten voor badkamer vloeren zijn bijvoorbeeld teakhout of merbau. Deze soorten staan er om bekend minder snel te rotten. Het hout in de badkamer geeft een heerlijke warme ontspannen uitstraling. Voor sommige mensen is de houten vloer echter een beetje te veel van het goede zijn beperken zich met deze trend tot het gebruik van houten badkameraccessoires. Zo kan een houten tandenborstelhouder of prullenbak ook een erg leuk natuurlijk effect geven.

Gebruik van beton

Beton geeft een echte industriele look. Voor de een geeft dit een wat koel en afstandelijk sfeer, maar andere mensen vinden dit juist helemaal geweldig. De industriele betonlook kan ver worden doorgevoerd in de badkamer. Zo kan de wasbak, het bad maar ook de muren en vloeren van beton worden vervaardigd. Het beton wordt dan voorzien van een speciale coating waardoor het water niet in het beton trekt. Beton is goed te combineren met glazen badkameraccoires, wit en gebroken blauw.

De wellness badkamer

Wat we steeds meer terug zien en zeker dit jaar erg populair is, zijn de zogenaamde wellness badkamers. Meer artikelen over welness badkamers kun je lezen op badkamercourant.nl. Samengevat zijn wellness badkamers een soort kleine spa in de badkamer. Sommige mensen laten een whirlpool bad in de badkamer bouwen, andere mensen een stoomcabine en voor het

echte Wellness gevoel zijn er mensen die een badkamer met sauna laten bouwen. Ook zonder al te veel verbouwingen maar door slechts kleine aanpassingen kun je je badkamer omtoveren in een wellness omgeving. Koop bijvoorbeeld een solar douche, waarbij je de spieren heerlijk kunt ontspannen door een grote uv lamp tijdens het douchen.

Back to Top