Een houten jaloezie kopen, hoe interessant is het echt?

Een houten jaloezie kopen, hoe interessant is het echt?

De houten jaloezie kunnen we sinds jaar en dag bestempelen als een absolute klassieker op vlak van raamdecoratie. Er kan dan ook in de praktijk worden vastgesteld dat er aan dit type van jaloezie best een aantal interessante voordelen verbonden zijn. Niet alleen kan je bij een dergelijke jaloezie rekenen op een gezellige, warme uitstraling, daarnaast passen ze ook nog eens in nagenoeg alle stijlen van woningen. Ben jij ook van plan om een jaloezie van hout te kopen, maar wil je daar in eerste instantie graag nog net iets meer over lezen? Je ontdekt er alles over door middel van de onderstaande informatie!

  1. Waarom kiezen voor een houten jaloezie? 

Bij heel wat mensen gaat de voorkeur integraal uit naar het aanschaffen van een houten jaloezie voor wat hun raamdecoratie betreft. Dit omwille van verschillende redenen. Zowel op visueel als op praktisch vlak zijn heel wat mensen van mening dat deze optie de beste keuze is. Wij hebben alle voordelen alvast even voor jou hieronder verzameld: 

  1. Een houten jaloezie zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in elke ruimte; 
  2. Houten jaloezieen kunnen je helpen om warmteverlies te voorkomen; 
  3. Het is perfect mogelijk om een jaloezie van hout in een kleur naar keuze te schilderen; 
  4. Een houten jaloezie kan mits behandeld ook in een vochtige ruimte worden gehangen; 

Dit laatste voordeel is er wel eentje waar grondig over dient te worden nagedacht. In principe geldt namelijk voor vochtige ruimtes dat het meer wordt aangeraden om er bijvoorbeeld gebruik in te maken van een jaloezie van kunststof of van bijvoorbeeld aluminium. Dergelijke materialen zijn beter opgewassen tegen vochtigheid waardoor ze beter geschikt zijn voor in de badkamer of in de keuken. Ook het overwegen van een ander exemplaar buiten een houten jaloezie kan dus in de praktijk de moeite waard zijn.

  1. Waar moet je aandachtig voor zijn? 

Alle voordelen die we hierboven hebben aangegeven hebben ongetwijfeld meteen duidelijk gemaakt dat er best een aantal interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van een houten jaloezie. Om je een volledig objectief oordeel over deze vorm van raamdecoratie te kunnen laten vellen spreekt het voor zich dat je, je ook bewust moet zijn van de nadelen waar je mee kan worden geconfronteerd. Wat dit betreft dien je er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat het aanschaffen van een houten jaloezie niet de beste keuze is voor vochtige ruimtes zoals met name de badkamer en / of de keuken. 

Veel mensen die van plan zijn om een jaloezie te kopen willen deze graag ophangen in een vochtige ruimte. Dat is op zich geen enkel probleem, alleen moet je dan wel rekening houden met het materiaal waaruit ze is gemaakt. Hier knelt voor een houten jaloezie uiteraard een niet onbelangrijk schoentje. Het feit dat ze is gemaakt van hout maakt dat ze in de basis namelijk helemaal niet geschikt is om geïntegreerd te worden in een vochtige ruimte. Eventueel kan je er wel voor kiezen je houten jaloezie te laten behandelen voor gebruik in een vochtige ruimte. Let wel, zo’n behandeling kan de kostprijs enigszins verhogen. 

Back to Top