Een balkon inrichten doe je zo!

Een balkon inrichten doe je zo!

Een balkon is niet erg groot, dus het inrichten ervan kan soms best een lastige klus zijn. Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je van je kleine, maar fijne balkon een gezellige plek maakt! Door het balkon leuk in te richten, kun je hier zowel ’s zomers als ’s winters lekker zitten.

Verbinding tussen binnen en buiten

Als je balkon zichtbaar aanwezig is, dan is het leuk om zoveel mogelijk je woning erbij te betrekken. Op deze manier is er meer overlap tussen binnen en buiten en vormt het samen een geheel. Plaats bijvoorbeeld een aantal planten op het balkon die ook zichtbaar zijn als je binnen zit. Zoek een leuke mix tussen kleine en grote planten. Door met hoogteverschillen te werken krijg je een speels effect.

Inrichten balkon

Aangezien een balkon vaak maar klein is, kun je in een oogopslag al zien welke wensen wel en niet haalbaar zijn. Zo weet je al vrij snel of het plaatsen van een complete tuinset mogelijk is door het balkon op te meten. Als het niet past, dan moet je voor kleiner tuinmeubilair gaan. Houd daarnaast ook rekening met openslaande balkondeuren. Deze moeten namelijk nog wel gewoon open kunnen als er meubilair op het balkon staat. Inklapbare stoeltjes en tafeltjes passen op vrijwel ieder balkon, dus dat is ook een mooie oplossing als je niet veel ruimte hebt.

Houten vloer

Een houten vloer geeft je balkon vaak een leuke sfeer. Houd er alleen wel rekening mee dat hout niet goed tegen water kan. Als er dus veel regen op jouw balkon valt, dan is dit een minder goed idee. Koop daarom goede kwaliteit als je zo lang mogelijk wilt genieten van je houten vloer op het balkon.

Kunstgras op het balkon? Jazeker!

Tegenwoordig is kunstgras vrijwel niet meer van echt gras te onderscheiden, maar wist je ook dat kunstgras op het balkon gelegd kan worden? Kies wel kunstgras van goede kwaliteit, want anders voelt het algauw erg ruw aan op blote voeten. Daarnaast kun je beter niet voor kunstgras kiezen als er veel regen op je balkon valt, want dan blijft het erg lang nat en zompig. Niet zo prettig om er met je voeten in te staan!

Accessoires en bloempotten

Kijk je tegen een lelijke muur aan? Camoufleer de muur dan bijvoorbeeld met een bamboe-wand. Deze hang je gewoon op en het geeft je balkon meteen een natuurlijke sfeer. Verder kun je ook leuke tuinaccessoires op je balkon zetten. Denk maar bijvoorbeeld aan windlichten met kaarsen erin of sierlijke bloempotten. Ook plantenbakken (met plantjes erin natuurlijk!) zijn erg leuk om je balkon op te fleuren. Tenslotte is een elektrische terrasverwarming ook enorm gezellig als je balkon of terras over voldoende ruimte beschikt. Niets is namelijk zo heerlijk als op een koude avond buiten zitten en jezelf te verwarmen aan zo’n terrasverwarmer!

Back to Top