Die ideale plek voor een tweede huis? Wat dacht je van een huis op Ibiza?

Die ideale plek voor een tweede huis? Wat dacht je van een huis op Ibiza?

De meeste mensen kennen Ibiza als een feesteiland, het is ook een toeristische eiland wat elk jaar vele bezoekers trekt. Ibiza is echter veel meer dan een feestbestemming, het eiland heeft ook een rijke historie. In dit blog vertellen we wat meer over de huizenmarkt op Ibiza en hoe je rendement kan halen door te beleggen in vastgoed op het eiland. Dankzij de hulp van een Nederlandse makelaar wordt het bovendien steeds eenvoudiger om een huis op Ibiza te vinden en aan te schaffen.

Ibiza is meer dan een feesteiland

Ibiza heeft ontzettend veel te bieden, het meest westelijke eiland in de Middellandse Zee heeft een groot oppervlakte en is al jaren populair onder Spanjaarden en ook buitenlanders. Veel mensen zullen zeggen dat Ibiza een bepaalde vrije cultuur heeft en daarom ook veel feestgangers aantrekt. Buiten de vele feesten op het eiland zijn er ook enkele bekende badplaatsen die zeker het bezoeken waard zijn. Buiten Ibiza-stad is het bijvoorbeeld de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de badplaatsen Santa Eularia en Playa Vedella.

Een mooi huis vinden op Ibiza

Het vinden van een mooi huis op Ibiza kan knap lastig zijn. De woningmarkt staat er erg goed voor omdat steeds meer mensen hier geïnteresseerd in zijn. Het is niet alleen een prachtige plek om te wonen, een huis op Ibiza kopen is ook nog eens een interessante belegging voor veel mensen. Het is bovendien tegenwoordig prima mogelijk om met een beetje hulp een mooi huis op Ibiza te vinden.

Het voordeel van een Nederlandse makelaar in Spanje

Ibiza is een Spaans eiland en daardoor heb je ook te maken met Spaanse wetgeving. Wellicht is dat je al bekend, een huis in Spanje aankopen is nog niet zo eenvoudig. Je hebt vaak te maken met een lokale makelaar en daarnaast is het ook een hoop papierwerk wat je in orde moet maken. Dit kan bovendien allemaal erg langzaam gaan in Spanje.  In veel gevallen is het daarom een stuk voordeliger en efficiënter om een Nederlandse makelaar in te schakelen als je een huis op Ibiza wilt kopen.

Niet genoeg geld?

Is een huis kopen op Ibiza toch nog iets te duur? Gelukkig zijn er dan nog diverse alternatieven om toch te kunnen genieten van een vakantie. Huur een camper bijvoorbeeld!

Back to Top