Zo maak je de tuin compleet in 3 stappen

Zo maak je de tuin compleet in 3 stappen

Heb jij al eens overwogen om je tuin van een nieuwe sfeerimpuls te voorzien? Door de jaren heen kun je uitgekeken raken op een tuin. Net zoals dat dit geldt voor de badkamer of keuken in huis. Niet voor niets worden deze ruimtes eens in de zoveel jaar gerenoveerd door veel woningbezitters! Laat ook de tuin renoveren, om deze nog completer te maken. In dit artikel beschrijven we een stappenplan, waarmee je de tuin bij je woning compleet kunt maken. Zo ben je klaar om hier samen met je gezin van te kunnen genieten in de zomermaanden!

Stap 1: richt de tuin in met planten en speelruimte  

Een tuin wordt vaak opgebouwd uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan een gazon, plantenbordes, een moestuin, een zandbak, enzovoorts. Maak op papier een plattegrond van de tuin en richt deze in met de verschillende componenten, die reeds beschreven zijn. Zo kun je basis van de tuin in orde maken! Let hierbij goed op de speelruimte die je aan je kinderen biedt.

Stap 2: pak het terras bij je tuin aan

Naast de tuin zelf, wil je ook een plek hebben om zelf te kunnen genieten van het mooie weer. Dit kan op een stenen terras, maar veel mooier is het om een veranda te gebruiken! Het hout van de veranda geeft je tuin een sfeervolle look. Een veranda op maat laten maken, zorgt ervoor dat deze perfect past bij de beschikbare ruimte in de tuin.

Stap 3: voeg luxe aan je tuin toe

Tot slot kun je de tuin van luxe voorzien, om deze helemaal compleet te maken! Denk bijvoorbeeld aan een mooi, houten tuinhuisje of een jacuzzi. In plaats van een vaste jacuzzi kun je natuurlijk ook voor een opblaasbaar model kiezen. Deze zijn vaak aanzienlijk goedkoper! Je kunt ze echter niet meer in de herfst gebruiken. Dit kan bij een inbouwjacuzzi vanzelfsprekend wel.  

Back to Top