Kantoorplanten voor de beste sfeer op jouw werkplek

Kantoorplanten voor de beste sfeer op jouw werkplek

Iedereen kent het wel, een gezellige werkplek hebben maar het gevoel hebben dat er iets ontbreekt aan de sfeer. Vaak komt dit door de kleine details van je werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van kantoorplanten. Heb je geen zin om de planten water te geven? Ook daarvoor zijn er genoeg oplossingen zoals bijvoorbeeld kunstplanten. Het hangt er natuurlijk per werkplek van af wat de beste decoratie qua planten is en hoe je de combinatie gaat toepassen op de werkplek. Zo verschilt het niet alleen per soort of het wel of niet op de werkplek past maar ook de plaats waar je de plant neerzet. Kies dus verstandig en neem een plant op kantoor.

De meerwaarde van planten op kantoor

Buiten het eerdergenoemde stukje ‘sfeer’ om zijn er natuurlijk nog meer redenen waarom je een plant op je kantoor neer zou kunnen zetten. Zo zorgen bepaalde planten voor luchtzuivering en die helpen weer bij de werkprestaties van je personeel. Daarbij laten apparaten als printers en computers fijnstof los in de lucht en luchtzuiverende planten halen de fijnstof uit de lucht. Hierdoor heeft je werkplek dus niet alleen de beste sfeer en een goed zuurstofgehalte maar is het ook nog eens een gezonde werkplek. 1 luchtzuiverende plant zorgt voor ongeveer 3 kubieke meter aan frisse lucht. Door de planten naast de desbetreffende printer of desktop te plaatsen zal de verspreiding van fijnstof en droge lucht worden geminimaliseerd. Het enige wat je nodig hebt om de planten goed te verzorgen is potgrond, plantenvoeding, een sierpot en een watermeter.

Planten kopen op de juiste plek

Het kopen van planten kan op heel veel plaatsen. Zo is het mogelijk een plant te kopen bij een groothandel, een tuincentrum of in een online webshop. Dit laatste wordt erg aanbevolen omdat een online webshop over het algemeen veel informatie bevat over de plant zelf en indien je niet al jouw informatie kan vinden kun je direct gaan zoeken via een zoekmachine naar de juiste informatie. Wanneer je naar een tuincentrum gaat zal je vaak de informatie met een korreltje zout moeten nemen omdat de meeste werknemers erop gefocust zijn hun producten te verkopen. Deze druk voel je niet als je in een webshop rondkijkt. Een voorbeeld van een goede webshop voor planten is deze online shop. Zij leveren betrouwbaar en snel alle planten die je nodig hebt en beschikken daarnaast over de nodig blogs zodat je op de hoogte blijft van de laatste trends en de beste plantenkeuze.

Bron: Fleurdirect.nl

Back to Top