Nieuw kantoor inrichten? Dit heb je nodig!

Nieuw kantoor inrichten? Dit heb je nodig!

Bij het inrichten van een nieuw kantoor komt veel kijken. Je wilt natuurlijk een plek creëren waar medewerkers zich comfortabel voelen, waar ze productief kunnen zijn en waar samenwerkingen tot bloei komen. In dit artikel nemen we een kijkje naar de essentiële onderdelen die niet mogen ontbreken bij het inrichten van je nieuwe kantoor.

 

Voldoende opbergruimte

 

Een georganiseerd kantoor begint met voldoende opbergruimte. Onderschat nooit de waarde van een goede kast, ladeblok of opberger. Een opgeruimd bureau leidt namelijk tot een opgeruimd hoofd. Medewerkers kunnen zich beter concentreren als hun werkplek georganiseerd is. Daarnaast werkt het ook een stuk efficiënter wanneer alles gewoon mooi opgeruimd is. Als alles een eigen plek heeft, gaat er minder tijd verloren aan het zoeken naar documenten, pennen of andere benodigdheden. Tot slot oogt het ook nog eens een stuk beter. Een opgeruimd kantoor oogt professioneler en geeft een goede eerste indruk aan bezoekers of klanten. Investeer dus in goede kasten, ladeblokken en andere opbergoplossingen. Denk ook aan de toekomst: je bedrijf kan groeien, dus zorg voor wat extra opbergruimte.

 

Een mooie vergaderplek

 

Vergaderingen zijn een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven. Hier worden beslissingen genomen, ideeën gedeeld en samenwerkingen geboren. Daarom is het belangrijk om te investeren in een fijne vergaderruimte. Dit betekent dat je in eerste instantie moet zorgen voor fijne stoelen en een mooie, grote vergadertafel. Vergaderingen kunnen lang duren, dus zorg voor goede zitplekken. Denk daarnaast ook aan een groot scherm voor presentaties, een goede speakerphone voor conference calls en misschien zelfs videoconferencing mogelijkheden. Tot slot doe je er ook goed aan om de ruimte mooi aan te kleden. Kleurgebruik, kunst aan de muur en planten kunnen bijdragen aan een creatieve sfeer.

 

Comfortabele werkplekken

 

Het hart van elk kantoor zijn de werkplekken. Dit is waar je medewerkers de meeste tijd doorbrengen, dus het moet goed zijn. Zorg er dus voor dat zij op comfortabele plekken kunnen werken. Dit begint al bij ergonomische werkplekken. Een goede bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau zijn een must. Dit voorkomt lichamelijke klachten op de lange termijn.

Licht: Natuurlijk licht is het beste, maar als dat niet mogelijk is, zorg dan voor voldoende kunstlicht. Zorg dat de lichtbronnen niet verblinden en gelijkmatig over de ruimte zijn verdeeld. Geef medewerkers tot slot de mogelijkheid om hun werkplek te personaliseren. Dit verhoogt het gevoel van eigenaarschap en kan bijdragen aan hun welzijn.

 

Goed internet

 

Tot slot is het ook belangrijk dat je investeert in goed internet. In het digitale tijdperk is goed internet geen luxe, maar een noodzaak. Zorg er dan ook voor dat je met een betrouwbare provider in zee gaat. Doe je onderzoek en kies een provider met een goede reputatie in jouw regio. Zorg daarnaast voor voldoende bandbreedte. Afhankelijk van de grootte van je team en de aard van je bedrijf, is het belangrijk dat je voldoende bandbreedte hebt voor al je activiteiten. Tot slot is ook het slim om te zorgen voor een backup plan. Of het nu gaat om een secundaire internetlijn of een set mobiele hotspots, zorg dat je een back-up hebt voor het geval je primaire verbinding faalt.

Back to Top