Terrashaard plaatsen

Terrashaard plaatsen

Voor de aankleding van een tuin en/of terras worden steeds vaker luxere meubelen toegevoegd. Daarbij hoort natuurlijk ook een terrashaard. Zodra het wat warmer wordt, wil je graag naar buiten op het terras. Om de periode waarin je op het terras kan zitten te verlengen, kan een terrashaard geplaatst worden. Naast de warmte die de terrashaard geeft, creëert het ook extra sfeer. Er wordt ook nog vaak gebruik gemaakt van een vuurkorf, maar die is natuurlijk minder luxe. Bij een terrashaard heb je door de goede afvoer van de rook geen last meer van een doordringende rookgeur.

Het is belangrijk om eerst na te denken over waar je de terrashaard wilt gaan plaatsen. Het meest logische is om de terrashaard gewoon op het terras te plaatsen. Omdat steen warmte geleid en daardoor niet ontvlambaar is, is de stenen ondergrond van het terras meestal de veiligste ondergrond voor een terrashaard. Daarnaast is het terras natuurlijk ook de plaats waar de warmte vooral voor bestemd is. Als de terrashaard niet op een stenen ondergrond geplaatst kan worden, moet er rekening mee gehouden worden dat de ondergrond erg heet kan worden en dat dat voor problemen kan zorgen. Maar ook al is de ondergrond van steen, je hebt nog niet direct de garantie dat het brandveilig is; het kan altijd zo zijn dat rondspringende vonken en ontvlambare objecten in de omgeving van de vuurbron een potentieel gevaar voor brand vormen.

Een terrashaard is redelijk eenvoudig zelf te plaatsen. Een terrashaard wordt meestal als bouwpakket geleverd, zodat je het zelf makkelijk in elkaar kunt zetten. De meeste terrashaarden zijn van steen. Er zijn er ook van roestvrij staal. Het grootste verschil tussen die twee is dat de terrashaard van roestvrij staal minder zwaar is. Ook verschilt het per tuin welke terrashaard er mooier bij past.

Als je van plan bent om een terrashaard aan te schaffen, wil ik je een paar tips geven. Kies allereerst voor een wat kleinere terrashaard. Dan heb je een beter uitzicht, het zorgt voor een gezellige sfeer en je kunt hem ook nog eens makkelijk verplaatsen. Ten tweede zou ik een haard van een zachtere steenstructuur aanraden. Grote buitenhaarden zijn namelijk vaak gemaakt van massief steen en daardoor kan het zijn dat ze een koude sfeer geven in je tuin.

Om nog meer sfeer te creëren rondom je terrashaard kun je bijvoorbeeld nog een verzameling kaarsen aan de schutting hangen. Ook is het misschien een leuk idee om een terrashaard in een leuk kleurtje te kopen. Of je nou je familie of vrienden uitnodigt voor een heerlijke maaltijd, borrel of het roosteren van marshmallows; de buitenhaard is zeker te weten het perfecte verzamelpunt!

Bron: superrenovatie

Back to Top