Badkamertegels schoonmaken

Badkamertegels schoonmaken

Heb jij vaak last van vieze tegels in je badkamer? Dan moet je natuurlijk je badkamertegels schoonmaken. Als je dit regelmatig doet zal je minder problemen ervaren dan wanneer je eens in de zoveel tijd de tegels schoonmaakt. Ook moet je in je badkamer de voegen schoonmaken. Als je dit tweede niet doet zal het materiaal waarmee de tegels zijn gevoegd wegvallen en zullen de tegels minder goed zijn aangesloten op elkaar. Op deze manier kan het gebeuren dat er water ontsnapt uit de badkamer en terecht komt achter de tegels. Zo kan er schimmel ontstaan en dit kan voor heel veel problemen zorgen. Zorg er dus voor dat je tijdig de tegels schoonmaakt.

Vaak zijn badkamertegels vervuild door de kalk die ontstaat wanneer water op de tegels terecht komt. Wanneer het water verdampt laat dit kalk achter op de tegels en ontstaat er dus kalkaanslag. Er zijn veel bedrijven die speciaal voor het verwijderen van kalkaanslag schoonmaakmiddelen hebben ontwikkeld. De meeste middelen werken goed, maar toch kan je beter goed kijken welk middel je moet gebruiken. Vaak zit er toch een minimaal verschil tussen de middelen van twee verschillende bedrijven, en dus is het de moeite waard om te zoeken naar verschillen. Op deze manier kun je het middel vinden dat het beste werkt voor de tegels in jouw badkamer.

Voor de voegen tussen de tegels geldt meestal hetzelfde. Vaak wordt het materiaal aangetast door kalkaanslag. Ook voegen moeten dus goed verzorgd worden met specifieke schoonmaakmiddelen. Binnen deze sector van schoonmaakmiddelen is echter wat minder keuze, maar nog steeds wel wat. Kies dus wederom het schoonmaakmiddel dat je het meest geschikt lijkt voor het type vuil wat zich tussen jouw badkamertegels bevindt. Voor zowel de tegels als de voegen geldt dat je beter geen schuurspons kunt gebruiken, alleen als dit echt nodig is.

Back to Top