Hout in je interieur

Hout in je interieur

Hou je van een industrieel, modern en stoer interieur? En zou je je huidige interieur graag wat pit willen geven, dan kan dat al super gemakkelijk met een gave nieuwe eettafel of een stoere salontafel. Het beste is dan om te gaan voor een combinatie van hout en staal. Je kan ook je eigen wensen laten vervullen en iets op maat laten maken door bijvoorbeeld meubelmakerij Anselm Oome. Er zijn verschillende soorten hout waar je voor kunt kiezen.

Eiken

Eikenhout heeft vele voordelen, enkele daarvan zijn dat eikenhout heel goed bewerkbaar is en dat deze houtsoort eigenlijk in vrijwel ieder interieur past. Van zichzelf is eiken lichtgeel tot aan bruingeel van kleur. Maar je kunt er vaak ook voor kiezen om eiken te laten bewerken met bijvoorbeeld een beits, lak, was of een coating. Iets wat heel mooi aan eiken is, is dat de nerf en knoesten vaak erg grof zijn. Dit geeft een eikenhouten vloer of meubels een stoere uitstraling mede omdat eikenhout ook zo sterk en hard is. Een ander groot voordeel is, is dat eikenhout heel duurzaam is en ook buitenshuis gebruikt kan worden. Dit verschilt wel per leverancier dus het is goed om hier na te vragen voordat je de meubels aanschaft.

Hout en staal

Hout en staal zijn heel mooi te combineren, dit komt omdat beide robuust van uitstraling zijn en een stalen onderstel geeft een houten tafel al gelijk een hele stoere uitstraling. Hiervoor kan je kiezen bij een eettafel maar ook bij een salontafel met een stalen onderkant kan je een zithoek al een hele stoere look geven. De combinatie van hout en staal wordt vaak toegepast in moderne woningen. Het mooiste is om een tafelblad van eikenhout te nemen in combinatie met een zwarte staalframe.

Hout in verschillende interieurs

Het soort hout dat je wilt kan per interieur erg verschillend zijn. Het hangt eigenlijk af van welke uiteindelijke uitstraling je wilt bereiken. Zo worden gele, oranje en roden houten vaak geassocieerd met een klassiek interieur terwijl blank, warm, wit en taupe vaak een iets moderne uitstraling geeft. Naast eiken komen de houtsoorten beuken, berken en essen ook veel voor in interieurs. Het is per interieur en per smaak verschillend wat het leukste is en het mooiste staat. Je zou jezelf daarom het beste goed kunnen oriënteren voordat je een keuze maakt van welke houtsoort je in je interieur terug wilt laten komen.

Back to Top