Wat is bitumen dakbedekking?

Dakbedekking is er in allerlei soorten en maten. Volgens professionele dakdekkers is bitumen dakbedekking één van de beste opties van dit moment. Niet voor niets is dit de meest toegepaste optie binnen ons land. Niet alleen op het dak wordt het veel toegepast, maar ook op een garage of schuur kan het toegepast worden. Dit materiaal gaat met allerlei voordelen gepaard. Bovendien zijn er meerdere soorten bitumen dakbedekking waarvoor gekozen wordt. Het is hiermee ook een flexibele optie. Hieronder verteld Dakdekker Putten meer over bitumen dakbedekking en waarom het ook voor jouw dak een goede keuze is.

Waarom kies je voor bitumen dakbedekking?

Het is goed mogelijk dat je twijfelt tussen deze soort dakbedekking en andere soorten dakbedekking zoals bijvoorbeeld kunststof dakbedekking of EPDM dakbedekking. Bitumen dakbedekking heeft een aantal voordelen die het een aantrekkelijke optie maken. Dit materiaal is ten eerste gemakkelijk te verwerken. Hierdoor kan het sneller geplaatst worden door dakdekkers en ben je minder geld kwijt aan arbeidskosten. Het kan veelzijdig toegepast worden op de daken van je woning, garage of schuur. De levensduur van dit materiaal is lang.

Bovendien kan de levensduur van bitumen dakbedekking verlengd worden door bijvoorbeeld kiezelstenen hier op toe te passen. Deze steentjes absorberen het water en gaan plassen tegen. Bitumen is bovendien van zichzelf waterdicht, onder meer omdat dit materiaal zich uitstekend kan hechten aan de onderlaag. Bitumen in combinatie met kiezelstenen zorgt voor een goede isolatie. Zowel in de zomer als de winter leidt dit tot aangenamere temperaturen. Zo hoef je in de zomer niet de airco aan te zetten en in de winter hoef je minder te stoken. Dat leidt tot lagere energiekosten.

Welke soort bitumen dakbedekking kies jij?

Bitumen dakbedekking is in meerdere varianten verkrijgbaar. Zo kan er gekozen worden voor een APP bitumen dakbedekking of een SBS bitumen dakbedekking. Beide varianten hebben zo hun eigen voordelen. Zo is APP bitumen dakbedekking onderhoudsvriendelijker terwijl SBS bitumen dakbedekking elastischer blijft. Het is een aanrader om deze twee onderling te vergelijken en vervolgens zelf te bepalen welke optie je aantrekkelijker lijkt.

Back to Top