Zo maak je je woning verkoopklaar!

Zo maak je je woning verkoopklaar!

Misschien heb je al plannen om jouw huis te koop aan te bieden. Maar weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken. Het is goed om even duidelijk te hebben wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van een huis. Wij hebben enkele handige tips voor jou om direct te kunnen toepassen, bijv. als je jouw huis in Zundert gaat verkopen.

Geef jouw huis een make-over

Als er mensen interesse getoond hebben in jouw huis, zijn ze benieuwd hoe jouw huis er nu in het echt uitziet en willen graag een kijkje komen nemen. Als je van plan bent jouw huis in Zundert te verkopen, moet je al zover zijn dat het huis klaar is voor bezichtiging. Zo kun je meteen al een goede eerste indruk maken op potentiële kopers. Wat is daarvoor nu precies nodig? Zorg dat het huis een frisse en rustige uitstraling heeft. Dit doe je door alles netjes op te ruimen en niet teveel persoonlijke spullen rond te laten slingeren. Dat geeft meer overzicht en kijkers worden daar niet teveel door afgeleid. De geïnteresseerde bezoekers kunnen dan in alle rust de indeling van het huis en de mogelijkheden die het biedt goed in zich opnemen. Soms is het daarvoor nodig om enkele meubelstukken zoals stoelen, kastjes en (bijzet)tafeltjes of opbergkisten en woonaccessoires even op te bergen op een andere plek zoals de zolder, kelder of schuur en tuinhuisje. Mocht je geen bergruimte over hebben dan kun je altijd nog overwegen om jouw spullen tijdelijk bij vrienden of familie onder te brengen of ergens anders op te slaan, bijv. in een extra container geplaatst op het perceel of in een opslagbedrijf. Het kan voordelig uitpakken voor jouw woning om een soort van make-over erop los te laten en jouw huis anders in te richten en een aantal hippe accessoires toe te voegen.

Alles piekfijn in orde

Zorg dat alles in huis helemaal af en de kleine klusjes en evt. een grotere opknapbeurt zijn gedaan. Dat geeft een verzorgde indruk en op deze manier kun jij jouw huis optimaal presenteren. Streef ernaar om lekkende kranen te verhelpen en kalkresten of vieze voegen in de badkamer zo goed mogelijk schoon te maken of eventueel een nieuwe kitrand aan te brengen. Ook kun je jouw huis extra opfrissen door sommige vertrekken nog eens over te schilderen. Een huis dat instapklaar is, verkoopt nu eenmaal beter dan een huis waar nog het nodige aan gedaan moet worden voordat bewoning mogelijk is. Ook als later het huis naar verwachting verbouwd of opgeknapt gaat worden, is een goede eerste indruk goud waard.

Back to Top