Zo geef je je interieur een vintage look

Zo geef je je interieur een vintage look

Het samenstellen van een vintage interieur is niet altijd een even gemakkelijke opgave. Aan de ene kant wil je niets liever dan een stijlvol interieur met fraaie designer items. Aan de andere kant weet je ook wel dat de kans erg groot is dat het design overeenkomt met die van jouw oma’s huis. Dit is een van de belangrijkste interieurs waarbij de juiste balans van groot belang is. In deze blog lees je alles hoe je een vintage look aan een modern interieur geeft.

Kies voor goed gemaakt antiek

Antiek is de beste basis die er maar kan zijn van ieder vintage huis. Het maakt niet uit naar welk decennium je voorkeur uitgaat, antiek is in alle gevallen het belangrijkste element om dat ene geliefde vintage gevoel in je ontwerp te helpen versterken. Hun bijzondere gevoel voor historie brengt jou of je partner helemaal terug in de tijd. Hierdoor kun op een leuke manier nieuwere creaties gaan evenaren.

Let er wel op dat, alleen omdat een stuk ouder is, het nog niet wil zeggen dat het de moeite waard is om neer te zetten in je interieur. Als je hart sneller gaat kloppen van antiek, is het van erg groot belang dat items in een goede, al dan niet in de beste staat verkeren. Als je denkt dat die ene leuke eyecatcher niet bestand gat zijn tegen dagelijks gebruik, zorg er dan voor dat je op zoek blijft gaan naar een betere optie.

Maak ze de eyecatcher van je interieur

Als je antiek vindt dat bij je stijl past, maak ze dan de eyecatcher van de kamer. Dit maakt antiek het eerste waar het oog van een persoon naar wordt getrokken wanneer ze de ruimte betreden. Om deze reden zijn meubels de perfecte uitkomst. Zoals altijd is het erg slim om de meubels in een ruimte centraal te laten staan. Hierdoor kun je de functie van de ruimte glashelder maken. Overweeg om een vintage bedframe, een eettafel of een leuke stoel centraal te laten staan.

Kies voor vintage wielen van WielenOutlet

Als dat niet je persoonlijke smaak is, zijn grotere vintage wielen van WielenOutlet ook een solide keuze. Hiermee maak je, net als het meubilair in je interieur, een echte statement. Je hebt de keuze uit verschillende modellen, passend bij ieder budget.

Back to Top