Kies de beste sloten voor uw woning

Kies de beste sloten voor uw woning

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, waarbij niet alleen veel waardevolle en dierbare voorwerpen worden ontnomen, maar tevens tal van gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Inbrekers gebruiken de laatste jaren namelijk steeds meer geweld om uw woning binnen te komen en u ervan te weerhouden om de politie te bellen. U moet er toch niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan? Het minimaliseren van de kans op een inbraak in uw woning begint met het kiezen van goede sloten. Wij spraken met een slotenmaker over goede sloten in Lelystad. Tijd om ook bij u thuis te kijken, of u de juiste sloten heeft!

Cilindersloten met meerdere contactpunten

Een goede beveiliging van uw woning begint met het controleren van uw sloten op ramen en deuren. In veel gevallen maakt men bij deuren gebruik van zogenaamde cilindersloten. Hierbij zit een kleine cilinder in de deur verwerkt, waarbij een staafje in de cilinder schuift bij het omdraaien van de sleutel. Er zijn echter grote verschillen tussen cilindersloten. Zo hebben sommige cilindersloten twee contactpunten, terwijl andere sloten met drie punten in de deurpost verbonden zitten. U zult begrijpen, dat drie contactpunten veiliger is dan twee.

Wanneer u momenteel cilindersloten heeft met twee contactpunten, kunt u een slotenmaker inschakelen voor het vervangen van uw huidige sloten. Hiermee maakt u de kans op een inbraak een stuk kleiner. Het kost een inbreker meer tijd om uw deur open te breken, waardoor deze uw woning liever links zal laten liggen.

Beveiliging met beveiligingscomponenten

U kunt de beveiliging van uw woning verder uitbreiden door te kiezen voor losse beveiligingscomponenten naast de juiste sloten. Voorbeelden van degelijke beveiligingscomponenten zijn onder meer een elektronische beveiligingscamera, een bewegingssensor, enzovoorts. Dergelijke componenten kunt u los aanschaffen bij een hobby- of bouwwinkel, maar ook laten installeren door een slotenmaker bij u in de buurt. Het voordeel van een slotenmaker, is dat u zeker weet dat de beveiligingscomponenten gecertificeerd zijn. De kans dat de componenten niet goed functioneren wordt hierdoor minimaal. Laat u hierover adviseren door een erkende slotenmaker.

Back to Top