Lang plezier hebben van je jacuzzi? 5 tips voor goed onderhoud!

Lang plezier hebben van je jacuzzi? 5 tips voor goed onderhoud!

Vind jij het ook zo heerlijk om in je jacuzzi plaats te nemen na een lange werkdag? Dit is perfect om even lekker te ontspannen en je weer voor te bereiden op de volgende dag. Maar dan wil je natuurlijk wel dat het water lekker schoon is, en dat het niet stinkt. Dit kan de pret namelijk snel bederven, en is helemaal niet hygiënisch! Daarom is het heel belangrijk om je jacuzzi goed te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat je lang plezier zult hebben van je jacuzzi, en dat je elke avond plaats kunt nemen in een helder schoon bad. In deze blog geven we je een aantal tips om je jacuzzi goed te onderhouden.

Het water onderhouden

Ten eerste is onderhoud van het water natuurlijk ontzettend belangrijk. Voor onderhoud van het water moeten er regelmatig een paar stappen worden uitgevoerd. Test met teststrips de pH-waarde en het chloorgehalte van het water. Zijn de waardes niet helemaal goed? Met speciale tabletten kun je deze waardes op peil houden. Af en toe is het nodig om het water helemaal te vervangen. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van hoe vaak je de jacuzzi gebruikt.

De filters

Ook de filters zijn ontzettend belangrijk voor een goede werking van je jacuzzi. Ze zorgen er namelijk voor dat het vuil uit het water wordt gefilterd, en dat je water dus lekker schoon blijft. Maar dan moeten je filters natuurlijk wel schoon zijn! Haal de filters er dus ongeveer een keer per maand uit en maak ze goed schoon. Meestal moeten ze na ongeveer een jaar worden vervangen.

Onderdelen vervangen

Niet alleen de filters moeten af en toe worden vervangen, maar ook de ozonator moet soms worden vervangen. Dit hoeft maar een keer in de anderhalf à twee jaar, maar is wel erg belangrijk. Vaak werkt het onderdeel namelijk bijna niet meer na deze tijd. En is er een ander onderdeel kapot? Dan kun je deze het beste meteen laten vervangen, zodat je jacuzzi weer optimaal werkt.

Grondige schoonmaakbeurt

Ook heeft je jacuzzi af en toe een grote schoonmaakbeurt nodig. Tijdens een grote schoonmaakbeurt maak je niet alleen de filters schoon, maar bijvoorbeeld ook de leidingen. Hiervoor kun je een speciaal schoonmaakmiddel toevoegen aan het water, waarna je het even laat bubbelen. Op deze manier worden alle leidingen ontsmet. Vervolgens kun je het bad leeg laten lopen en de kuip goed schoonmaken. Hierna kun je het bad weer vol laten lopen en genieten van een lekker frisse jacuzzi! Wil je een grote schoonmaakbeurt of onderhoudsbeurt liever uit laten voeren door een professional? Dat kan natuurlijk ook. Spa Care Brabant kan een schoonmaak- of onderhoudsbeurt voor je uitvoeren. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt, en je kunt binnen no time weer genieten van je jacuzzi.

Jacuzzi goed afdekken

Tot slot is het belangrijk om je jacuzzi altijd goed af te dekken als je deze niet gebruikt. Een goede cover houdt namelijk vuil tegen, waardoor je jacuzzi minder snel vies wordt. Ook de filters krijgen op deze manier minder te verduren.

Back to Top