Zo houd jij slakken uit je tuin

Zo houd jij slakken uit je tuin

Zit je net in het zonnetje te genieten van je mooie tuin, zie je ineens dat er een aantal planten flink zijn aangevreten. In de bladeren zitten gaten en ook de oogst van je aardbeiplantjes van dit jaar kun je wel vergeten omdat de vruchten totaal zijn aangevreten. Dit is de natuur, maar je wilt natuurlijk het liefst herhaling voorkomen. Er zijn een aantal handige middeltjes waarmee jij dit ongewenste bezoek in het vervolg uit je tuin houdt.

Schrik de slakken af

Om de slakken voorgoed weg te houden uit je tuin, is het een optie om ze eens flink af te schrikken. Een vogelverschrikker neerzetten of heel veel lawaai maken zal niet helpen, maar je kunt slakken wel uit de buurt houden door diverse tuinplanten neer te zetten. De geuren van onder andere kattenkruid, ooievaarsbek en duizendblad vinden ze namelijk totaal niet lekker. Geen tijd om naar een tuincentrum te gaan? Deze tuinplanten kan je heel eenvoudig online bestellen, vaak heb je ze dan de volgende werkdag al in huis.

Andere natuurlijke middeltjes

Naast tuinplanten zijn er nog een paar andere dingen waar slakken totaal geen fan van zijn. Koper schijnt de beestjes steeds kleine schokken te geven. Leg daarom tussen de planten een aantal koperringen neer, als het goed is zijn de slakken dan na een tijdje vertrokken uit jouw tuin. Kijk daarnaast eens of je nog bier in je drankvoorraad hebt liggen. Slakken lusten namelijk wel een slokje bier, maar raken binnen korte tijd zo bezopen dat ze totaal niet meer vooruit komen en blijven liggen. Gebruik dus in dit geval daarom altijd bier met alcohol.

Een nieuw huis

We moeten wel goed voor de natuur zorgen. Daarom geven we alleen opties om de slakken op een vriendelijke manier te bestrijden. Naast de bovenstaande tips kan je ook altijd proberen om de slakken te verzamelen en deze naar een andere plek te brengen, zoals een bosrand. Vooral na een regenbui komen deze glibberige beestjes tevoorschijn. In dit geval is het wel belangrijk dat je dit regelmatig blijft doen, omdat slakken altijd op jouw smakelijke plantjes af zullen blijven komen.

Back to Top