Stijlvolle, comfortabele eetkamerstoelen kopen

Stijlvolle, comfortabele eetkamerstoelen kopen

Een woonkamer is een leefruimte waar mensen gemiddeld ongeveer vijf uur per dag aanwezig zijn. Zit je dan altijd op de bank? Dat verschilt per huishouden. Gemiddeld zit ongeveer 83% van de mensen het grotendeel van de avond op de bank. Wat betekent dat er nog ongeveer 17% het grootste deel van de tijd doorbrengt op de eetkamerstoelen. Bijna 80% van de Nederlanders eet iedere avond aan tafel.

Eetkamerstoelen uitzoeken

Bij het uitzoeken van een eetkamerstoel is het belangrijk om bovenstaande statistieken in je achterhoofd te houden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om je af te vragen welke functies de eetkamerstoelen voor jou persoonlijk hebben. Gebruik je deze alleen bij het avondeten of vind je het ook een gezellige plek om gasten uit te nodigen en wil je graag lang kunnen tafelen?

Het is belangrijk hier over na te denken met het oog op de aankoop van nieuwe eetkamerstoelen. Het comfort verschilt nogal bij verschillende stoelen. De ‘goedkope eetkamerstoelen’ zijn over het algemeen niet gemaakt voor een avond zitcomfort, maar meer voor de ‘avondeter-aan-tafel’.

Verder kun je kijken naar de volgende dingen bij een eetkamerstoel:
Heeft de stoel wieltjes en is dit noodzakelijk voor mij?
Heeft de stoel zijleuningen?
Is de stoel gemakkelijk schoon te maken?
Wat ben ik bereid te betalen voor een eetkamerstoel?

Combineren

Waar moet je nog meer rekening mee houden? Op het moment dat je nog een eettafel hebt is het belangrijk om te kijken naar de combinatie van kleuren. Daarnaast moet je jezelf afvragen of je in de toekomst een andere eettafel wil gaan kopen en of de kleuren bij elkaar passen op dit moment. Verder moet je ook verder kijken. Passen de nieuwe stoelen bij de bank, salontafel en al het andere meubilair? Kom je er niet zelf uit, zal je zeker bij verschillende meubelzaken advies in kunnen winnen.

 

Back to Top