Voordelen van een PVC-vloer

Voordelen van een PVC-vloer

5 voordelen waarom je kiest voor een pvc vloer

Wie op de vooravond staat om een nieuwe vloer te kiezen, heeft heel veel mogelijkheden. Houten vloeren blijven nog steeds de rangschikking aanvoeren, gevolgd door een nieuwe opwaartse trend. De dag van vandaag wordt meer en meer gekozen voor pvc vloeren. Een pvc-vloer Bergen op Zoom bijvoorbeeld biedt heel wat voordelen. We zetten enkele pluspunten even op een rijtje.

#1. Een pvc-vloer Bergen op Zoom gaat een stuk langer mee

De levensduur van een pvc vloer speelt een heel cruciale rol en gaat verschillende decennia mee. De levensduurte schommelt tussen de 20 en 30 jaar en wordt bepaald door de dikte van de vloer. In vergelijking met laminaat of vinylvloeren die hoogstens 15 jaar meegaan, beschikt een pvc vloer over een bijzondere langdurige troefkaart.

#2. Het onderhoud in een handomdraai

Onderhoudsbeurten en schoonmaken van een pvc vloer verloopt als een fluitje van een cent. Stof of vuile vlekken worden in een handomdraai verwijderd met een stofzuiger of dweil. Bijkomend voordeel is dat je geen schoonmaakproducten hoeft te gebruiken.

#3. Keuze uit verschillende designstijlen

Omdat pvc vloeren steeds meer aan populariteit winnen, komt een heel gamma designstijlen op de huidige markt. Denk in eerste instantie aan het groot aantal tegeldesigns en de talrijke houttinten. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om vloeren aan te leggen. Zo springen de visgraatvloeren heel vaak in het oog.

 

#4. PVC vloeren zijn waterbestendig

Een pvc vloer kan worden blootgesteld aan water zonder dat er beschadiging wordt vastgesteld. Op die manier kan je een pvc vloer probleemloos leggen in een badkamer of in de keuken. Knoeien met frisdrank of water op de vloer door kleine kinderen vormt geen enkele probleem. De vlekken kunnen meteen worden verwijderd en maken geen vlekken in de vloerbodem.

#5. PVC gedeeltes makkelijk vervangbaar

Als de vloer door krassen beschadigd wordt, kan je een pvc strook heel makkelijk vervangen. In vergelijking met andere vloeren behoort dit niet altijd tot de mogelijkheden. Die strookvervanging is wel alleen maar mogelijk bij een zogenaamde dryback pvc vloer. Hou daar wel degelijk rekening mee wanneer je een pvc vloer wil aanschaffen.

Back to Top