Een verstelbaar bed voor thuis: Zo vind je de juiste oplossing

Een verstelbaar bed voor thuis: Zo vind je de juiste oplossing

Het beste bed die je als ouder persoon kan nemen, is toch wel laag, elektrisch verstelbaar en dat dit bed voorzien is van hulpmiddelen om makkelijk in en uit te kunnen stappen. Zo’n hoog laag bed is natuurlijk in hoogte verstelbaar maar voorkomt ook uitvallen en heeft een papegaai om makkelijker op te kunnen staan. De meeste bedden die op De Suite staan zijn bedden hoog en laag verstelbaar. Dus wanneer je wat ouder bent en je besluit toch om te kijken naar een hoog laag bed, dan is het zeker verstandig om te kijken bij De Suite.

Een hoog laag bed

Maar wat is dan precies een hoog laag bed? Het is vooral een bed dat veelal elektrisch is en in de hoogte verstelbaar is. Het heeft een verstelbare lattenbodem voor het hoofdeinde en een geknikte voeteneinde. Het geknikt voeteneinde is om geen bloedstuwing te veroorzaken, maar kan voor wie het prettig vindt ook horizontaal worden gesteld. Maar wat heb je dan ook nodig bij een hoog laag bed:

  • De optrekker waarmee men makkelijk uit bed kan opstaan. Met deze zogenaamde papegaai heeft men een fijne greep boven het bed om zich aan op te trekken.
  • Wielen onder het bed om te kunnen rollen. Het hoog laag bed met zorg rem voorkomt ongewenst verrollen maar is wel heerlijk licht wanneer men wel het bed wilt kunnen verrijden. Vervolgens is het weer mogelijk om deze veilig te kunnen vast zetten.
  • Zijhekken (de zogenaamde onrusthekken) om het vallen uit bed te voorkomen.

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is in principe gewoon een bed voor mensen die wat moeilijker kunnen opstaan. Voor met name oudere mensen is het vaak niet bepaald eenvoudig om vanuit een lage positie op te kunnen staan. Een ‘normaal’ bed is in de meeste gevallen vrij laag, waardoor het veel moeite kost om zonder hulp op te kunnen staan. Een comfortabel seniorenbed is in hoogte verstelbaar. En die instelbaarheid scheelt echt veel. Op deze manier wordt het opstaan meteen een stuk gemakkelijker. Het beste seniorenbed heeft alles wat mensen op leeftijd nodig hebben om prettig te kunnen slapen en vervolgens toch vrij eenvoudig in en uit het bed te kunnen stappen.

Het verschil tussen een zorgbed en een seniorenbed

Een zorgbed of ook wel hoog laag bed genoemd en een seniorenbed zijn twee soorten bedden die vaak als hetzelfde worden gezien. Er zijn een aantal verschillen. Een zorgbed is namelijk een bed met alle gemakken van een ziekenhuisbed en met een huiselijke uitstraling, maar een seniorenbed is speciaal ontwikkeld voor oudere mensen die niet goed in en uit bed kunnen komen en het heeft een hoogte die het in- en uitstappen veel makkelijker maakt. En daarnaast beschikt een zorgbed niet alleen over de meest comfortabele hoogte maar heeft het ook bedhekken en een papegaai. En het seniorenbed is eigenlijk gewoon een wat luxere uitvoering met wieltjes eronder. Maar zo zijn er nog meer verschillen, maar het enigste verschil wat er niet is, is dat beide bedden elektrisch verstelbaar is en het dus voor jezelf kijken is wat bij jou past.

Back to Top