Zelf een schutting plaatsen

Zelf een schutting plaatsen

Zelf een schutting plaatsen: een goede voorbereiding is het halve werk

Een schutting plaatsen is een klus die je best zelf kunt aanpakken. Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Uiteraard is het van belang dat je van te voren alles goed doorneemt met de buren om problemen over de erfafscheiding in de tuin te voorkomen. Daarnaast moet je zorgen dat je alle materialen en het gereedschap dat je voor deze klus gaat gebruiken op orde zijn.

 

Maak eventueel van te voren nog een tekening van de schutting zodat je een beetje kunt uitmeten of berekenen waar de palen precies moeten komen te staan. Hoeveel afstand er tussen de palen moet zitten. Zelf een schutting plaatsen is geen klus die je in je eentje kunt aanpakken. Het is beter om wat hulp te vragen. Met iemand erbij gaat het sjouwen van palen en bijvoorbeeld het aanbrengen of vastschroeven van de hout of rabat delen een stuk gemakkelijker Je kan er ook voor kiezen om een klusjesman in te schakelen.

Zelf een schutting plaatsen? Goed meten voor een mooi, strak en recht eindresultaat

Een schutting zorgt onder ander voor meer privacy in je tuin. Er zijn heel veel verschillende soorten materialen die geschikt zijn om een schutting van te maken. Hout, steen, beton zijn een paar materialen die vaak gebruikt worden voor schuttingen. Het begint allemaal met goed meten. De schutting moet natuurlijk wel netjes recht komen te staan.

Het begint met het graven van een gat voor de eerste paal. Dit kun je met een schep doen maar het is beter om hier een grondboor voor te gebruiken. De paal moet een behoorlijk stuk de grond in en met een grondboor gaat dit een stuk gemakkelijker en sneller. Zet de paal in het gat en meet met een waterpas eerst even of de paal goed rechtstaat. Dit kun je doen met een waterpas. Plaats nu de laatste paal ook hier even goed meten of deze rechtstaat, Nu de eerste en de laatste paal er staan kun je goed uitmeten waar de overige palen moeten komen te staan. Span eventueel een touwtje tussen die twee palen dan heb je een goed meetpunt en staan je palen netjes recht.

Als je palen eenmaal goed staan en deze goed vast heb gezet in het snel beton is de basis van je schutting compleet. Wil je zelf een schutting gaan plaatsen in je tuin, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aanpakken. Vraag dan aan een klusjesman om advies, die heeft de nodige ervaring en kan je hiermee verder helpen.

Back to Top