Een kinderhangstoel, time to relax!

Een kinderhangstoel, time to relax!

Een hangstoel of hangmat, wat is dat nou eigenlijk en waar gebruik je het voor? En zijn er verschillen tussen hangmatten voor kinderen en volwassenen? Volwassenen gebruiken een hangmat voornamelijk om lekker in te ontspannen. Het voordeel van een hangmat of hangstoel is dat je, afhankelijk van de weersomstandigheden, deze zowel binnen als buiten op kunt hangen. Kinderen gebruiken een hangstoel voor een heel ander doel, namelijk om lekker in te spelen. De ontwikkeling van kinderen krijgt een positieve boost als ze spelen in een hangstoel. Hoe dat komt? Je leest het hier.

De geschiedenis van de hangmat

Een hangmat is in feite een hangend bed. Oorspronkelijk is het een doek dat aan de uiteinden wordt opgehangen, waarin je kan liggen om te slapen of te luieren. Vroeger werden hangmatten gebruikt om in te slapen. Deze mensen hadden geen vaste verblijfplaats, ze namen al hun bezittingen met zich mee. Een heel bed meenemen was niet erg handig, deze paste namelijk niet in een rugzak. Een hangmat was daarom de ideale oplossing. De hangmat was eenvoudig mee te nemen en door de slaaphoogte hadden ze minder last van ongedierte. Ook werden hangmatten veel gebruikt door zeelui. Op schepen was weinig ruimte om te overnachten. Dit bed neemt relatief weinig ruimte in en was daarom een goede oplossing. Vandaag de dag zijn hangmatten wereldwijd erg populair.

Hangstoelen in allerlei soorten en maten

Hangstoelen en hangmatten zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er baby-, kinder-, eenpersoons-, tweepersoons- of zelfs complete familiehangmatten te koop. Kinderen kunnen helemaal wegkruipen in een hangstoel. Spelen met hun vriendjes of hun fantasie de vrije loop laten gaan. De hangstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er hangstoelen gemaakt van stof, houten hangstoelen of een hangstoel met standaard. Kies je favoriete kleur of ga voor een hangstoel die alle kleuren van de regenboog heeft. Wie wordt hier nu niet vrolijk van?

Kinderen krijgen een beter concentratievermogen

Is jouw kind een echte hip kind? Geef hem of haar dan een hangmat of hangstoel cadeau! Veel kinderen vinden een hangmat echt cool. Lekker heen en weer schommelen, spelen in hun eigen ‘hut’. En nog een voordeel, spelen in een hangstoel heeft namelijk een positief effect op het concentratievermogen. Uit onderzoek is gebleken dat een zacht schommelende beweging bijdraagt aan een betere concentratie. Dat is voor jou als ouder natuurlijk ook een pluspunt. Spelenderwijs wordt het concentratievermogen verhoogt. Eenvoudig en effectief.

Back to Top