Wat mag niet ontbreken in je babykamer?

Wat mag niet ontbreken in je babykamer?

Gefeliciteerd, er is een kleintje op komst! Je gezin wordt uitgebreid en dat betekent dat er een extra kamer zal moeten komen in huis. Het is erg leuk om de babykamer in te gaan richten. Maar welke items mogen niet ontbreken in je babykamer?

De basis voor je babykamer

We beginnen met de basis. Er is natuurlijk een aantal dingen dat echt niet mag ontbreken in de kamer van je baby. Zo heb je sowieso een wiegje of ledikantje nodig waarin je kindje kan slapen. Ook is het handig om een commode neer te zetten. Je kunt deze gebruiken voor het opbergen van babyspullen, zoals verzorgingsproducten, en om je kind op te verschonen. Let er wel op dat de meubels die je voor je baby koopt van goede kwaliteit zijn. De veiligheid van je baby staat altijd voorop natuurlijk. Een ander meubel dat niet mag ontbreken is een kast. Hierin kun je alle lieve babykleren die je hebt aangeschaft opbergen. Eventueel kun je ook een lekkere stoel neerzetten. Hierin kun je zelf makkelijk zitten tijdens het geven van (borst)voeding. Een babyfoon is onmisbaar. Zo hoor je altijd of je kindje je nodig heeft.


Licht en warmte

Naast deze basis meubelen zijn er nog andere dingen die niet mogen ontbreken in je babykamer. Denk aan goede gordijnen. De eerste tijd slaapt je baby waarschijnlijk overal doorheen, maar op een gegeven moment wordt er gereageerd op licht en geluid. Daarom is het handig om verduisterende gordijnen te hebben, zodat je baby lang door kan slapen. Wel is het fijn om een nachtlampje te hebben. Sommige baby’s vinden het op een gegeven moment niet meer fijn om in het donker te liggen en ook voor jou is een nachtlampje handig, voor als je ‘s nachts bij je baby wil kijken. Ook een goede warmtewering is fijn voor je baby. Hiermee houd je de warmte weg uit je babykamer. Op deze manier slaapt je kindje ook tijdens bijvoorbeeld een hittegolf goed door.


Lieve accessoires

Ook accessoires mogen niet ontbreken in je babykamer. Denk aan knuffels, leuke verlichting, vrolijke doosjes om spullen in te bewaren, schilderijtjes, kleedjes, behang enzovoorts. Erg leuk is een muursticker of een raamsticker. Hiermee kun je de babykamer een personal touch geven. Een sticker is makkelijk zelf aan te brengen en er ook weer gemakkelijk af te halen als je hem beu bent. Ook muziek mag niet ontbreken in de kamer van je kleintje. Veel baby’s vinden het fijn om in slaap te vallen met een muziekje.

Back to Top