Voor het eerst op jezelf

Voor het eerst op jezelf

Gefeliciteerd, je gaat voor het eerst op jezelf wonen. Er komt een hoop bij kijken. Je moet een huisje kopen of huren, verzekeringen regelen, meubeltjes kopen, rekeningen betalen enzovoorts. Kortom: zelfstandig worden. De inrichting van je huis is een van de leukste dingen van het op jezelf wonen. Maar wat heb je allemaal nodig als je op jezelf gaat?


Basis meubelen

Of je nou op kamers gaat of echt zelfstandig een huis hebt, je hebt meubels nodig. De een heeft hier een ruim budget voor, de ander heeft minder te besteden. Hoe dan ook, de basis meubelen heb je sowieso nodig. Denk aan een bed, een bank, een tafel en een wasmachine. Bezuinig zeker niet op deze spullen. Het is belangrijk dat je een goed bed en een goede bank in huis hebt. De kwaliteit hiervan is belangrijk, omdat je op je bank en in je bed een groot deel van je dag doorbrengt. Ook is het fijn als deze meubelen nog lang meegaan, zodat je ze eventueel mee kunt nemen naar een volgend huis. Investeer dus in een goede bank en in een lekker bed. Denk bijvoorbeeld aan een boxspring. Op zoek naar een fijne boxspring? Neem dan eens een kijkje bij De Been voor fijne boxsprings in Etten-Leur.

Andere noodzakelijke aankopen

Buiten deze basis meubelen zijn er nog meer noodzakelijke aankopen. Denk aan gordijnen, lampen, handdoeken, kastjes, stoelen en een televisie. Vergeet ook vooral alle benodigdheden voor in de keuken niet. Dit lijken allemaal kleine aankopen, maar alles bij elkaar opgeteld kan dit hoog oplopen. Voor in de keuken heb je bijvoorbeeld pannen, servies, bestek, kruiden, keukenapparatuur, een prullenbak en theedoeken nodig. Voor al deze aankopen geldt: je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Het zijn noodzakelijke aankopen, maar het maakt zeker verschil of je alles bij goedkopere winkels koopt of juist bij speciaalzaken.


Accessoires

Met al deze spulletjes ben je er nog niet. Een huis heeft ook sfeer nodig. Dit kun je onder andere bereiken met gezellige verlichting en de kleur verf die je gebruikt, maar accessoires zijn ook enorm belangrijk. Ook hiervoor geldt weer dat je dit zo duur kan maken als dat je zelf wil. Qua accessoires kun je denken aan foto’s en wanddecoratie, kussens en kaarsen, een leuk poefje, een kleedje, een plaid voor over de bank, leuke opbergdoosjes en ga zo maar door. Kies vooral spullen die bij jou passen. Heb je moeite met het inrichten van je huis? Vraag dan eens advies in een woonwinkel, grote kans dat ze je met alle plezier helpen, ook als je niet van plan bent om daar veel te kopen. Of vraag vrienden en familie om advies.

Back to Top