3 Barbecue tips voor het perfecte tuinfeestje

3 Barbecue tips voor het perfecte tuinfeestje

De zomer komt eraan dus het is weer tijd om de barbecue tevoorschijn te toveren. De maand april heeft al meerdere warmterecords verbroken dus je hebt waarschijnlijk al één of twee keer de barbecue aangestoken. Barbecueën is natuurlijk de perfecte gelegenheid om vrienden uit te nodigen voor een gezellige avond. Het is meer dan alleen een hapje eten, het is een hele beleving. Wil jij je vrienden en familie de volgende keer wanneer je ze uitnodigt verrassen met je barbecue skills? Lees dan gauw verder, want ik deze blog geven we een aantal handige tips mee die van jou een echte grillmaster maken.

Ga je voor briketten of houtskool?

Briketten duren langer om aan te steken dan houtskool, maar je barbecue blijft wel langer warm. Ideaal wanneer je van plan bent je gerechten low & slow klaar te maken. Bepaal van tevoren dus goed wat voor gerechten je wilt gaan serveren.

Low & Slow cooking middels de snake methode

De snake methode gebruik je om van je barbecue een roker te maken. Hiermee blijft de warmte langer hanger en de temperatuur blijft relatief laag en constant. Je legt de briketten in een slang neer in de barbecue. Aan het begin heb je gloeiende briketten zodat ze de rest aansteken. Door houtblokjes op je ‘snake” te leggen kun je je gerecht heerlijk roken.

Dessert van de barbecue

Wist je dat je ook prima een toetje kunt bereiden op de barbecue? Snijd een banaan open en doe hier stukjes chocolade tussen. Maak het af met wat kaneelpoeder. Je kunt banaan ook vervangen door perzik of ananas.

Met deze tips ga jij je gasten zeker blij maken!

 

Back to Top