Maak je woonkamer klaar voor de herfst

Maak je woonkamer klaar voor de herfst

Met het begin van een nieuw seizoen krijgen veel mensen ook zin om hun woonkamer aan te pakken. Hiervoor kun je natuurlijk nieuwe meubels aanschaffen, maar het kan ook anders. In deze blog laten we zien hoe jij je woonkamer sfeervol kan inrichten zonder dat je hiervoor heel veel geld uit hoeft te geven. Laat je inspireren door onze tips.

1. Woonkamer anders indelen

Een goedkope, simpele manier om je woonkamer te vernieuwen is door eens met de meubels te gaan schuiven. Durf je meubels eens op een totaal andere plaats te zetten. Haal je bank van de muur vandaan en zet hem eens in het midden van de woonkamer. Je zult zien dat het een ruimtelijk effect zal geven. Ook creëer je hierdoor meerdere hoekjes in de woonkamer. Plaats achter de bank een leuke kast of een tafel met stoelen.

2. Verf je muren in de kleuren van het seizoen

Je woonkamer veranderen hoeft niet te beteken dat je meteen nieuwe meubels moet aanschaffen. Ga eens aan de slag met een kwast en verf je muren in de kleuren van het seizoen. Voor dit najaar zijn kleuren als donker paars, curry geel, chili rood, donker groen, indigo blauw en pasteltinten helemaal hot! Schilder de ene helft van je muur in een kleur en laat de andere helft gewoon wit. Dit geeft een mooi strak effect. Ook kun je meerdere kleuren met elkaar combineren.

3. Vloerkleed toevoegen aan je woonkamer

Om je woonkamer een warm en sfeervolle uitstraling te geven mag een vloerkleed zeker niet ontbreken. Ook is het natuurlijk lekker warm aan je voeten tijdens de komende koude dagen. Vloerkleden zijn er in verschillende vormen en prints. Kies voor een hoogpolig vloerkleed of voor een geweven vloerkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor je altijd wel een vloerkleed vindt die perfect past in je interieur.

4. Woondecoratie toevoegen

Om het gezelliger te maken in je woonkamer kun je verschillende woonaccessoires toevoegen. Zo mogen sierkussens niet ontbreken op de bank. Sierkussens zorgen voor een knus gevoel op de bank. Ben jij een echte koukleum? Schaf dan een plaid aan waar je heerlijk onder weg kunt kruipen. Een plaid wordt vandaag de dag ook vaak als sier aan de leuning van een bank gehangen. Verder maak je je woonkamer natuurlijk extra gezellig door een aantal kaarsen op de salontafel te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een aantal grote stompkaarsen in diverse formaten en plaats ze op een dienblad. Let op dat je er niet teveel neerzet, want dan kan het rommelig ogen.

Back to Top