Een leuke kinderkamer maken

Een leuke kinderkamer maken

Wanneer je kind de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt, is de babyperiode definitief afgesloten en is je kind nu officieel een peuter. Meteen ook het startsein om een kinderkamer in te richten. Met een speelhoek, kindermeubelen, sterren stickers of andere leuke gadgets. Maar waar moet je zoal op letten als je een kinderkamer wil inrichten. Volgende tips helpen je een eindje op weg.

Praktische tips om een kinderkamer in te richten

Voordat je een peuterkamer gaat inrichten, is het belangrijk dat je je kind hierbij voor honderd procent bij betrekt. Per slot van rekening wordt het zijn of haar kamer. Ben je op zoek naar inspirerende invalshoeken. Met onderstaande tips is de vormgeving van je kinderkamer een garantie voor succes.

  • Splits de kinderkamer in zones op

Wanneer een overschot aan ruimte ter beschikking staat, kan je de kamer in verschillende zones opdelen. Dat biedt je kind een rustiek overzicht. Zo kan je bijvoorbeeld een slaaphoek met sterren stickers of een kleine voorleeshoek voorzien. Maar overdrijf ook niet.

  • Een warm vloerkleed als ondergrond

Op een gegeven ogenblik gaat je kind te groot zijn om verschoond te worden op een commode. Een warm vloerkleed biedt de juiste alternatieve oplossing. Je kleintje ligt altijd gezellig warm tijdens het spelen.

  • Een kleine boekenkast in het gezichtsveld

Het is altijd leuk als je kinderboeken in de kast opbergt, in het gezichtsveld van je peuter. Het wakkert de nieuwsgierigheid aan. Een kleine boekenkast op ooghoogte is makkelijk in elkaar geknutseld. Het is wel belangrijk dat de boeken met de kaft naar voor worden getoond. Op die manier kan het kind de favorieten moeiteloos uitkiezen.

  • Muurversieringen met stickers

Met sterren muurstickers bijvoorbeeld til je een kinderkamer naar een rustiger niveau, in tegenstelling met behangpapier. Een ander goedkoop alternatief voor tegen de muur is een muurschildering. Je kan dit zelf maken of door iemand uit je kennissenkring laten doen.

Verlies een goede verlichting niet uit het oog

Een goede verlichting straalt niet alleen een gezellige warmte uit, maar zorgt voor sfeer in de kinderkamer. Een dimmer of LED lampen zorgen voor de ideale oplossing. Let ook op de veiligheid en maak dat de lampen niet te warm worden zodat de handen van de peuter geen brandwonden oplopen.

Back to Top