Verschillende typen buitenlampen voor om het huis

Verschillende typen buitenlampen voor om het huis

Met de zomer in aantocht, is het de perfecte tijd om je leefruimte buiten nieuw leven in te blazen! Als je een manier zoekt om wat extra licht in je tuin te brengen, is het ophangen van buitenlampen een mooie optie. Ze geven niet alleen sfeervol licht, maar kunnen ook gebruikt worden om aandachtspunten in de tuin te creëren. Er zijn allerlei verschillende soorten en stijlen buitenlampen verkrijgbaar, zodat je de perfecte kunt vinden die bij jouw tuin past. Hier zijn wat tips over hoe je buitenlampen in je tuin kunt hangen.

Het verbeteren van je zicht

Waarom niet binnen naar buiten halen? We kunnen allemaal wel wat extra vitamine D gebruiken. Goede tuinverlichting kan je buitenruimte meer uitnodigend en comfortabel maken. Verlicht elke plek waar je tijd doorbrengt, zoals bij deuropeningen of onder bomen, met lampjes die je gemakkelijk zelf kunt installeren! Zo voorkom je dat je ‘s avonds laat struikelt over een paar verschoven steentjes of de voetbal van je kind. Dat zou zonde zijn! Wanneer je liever geen fortuin wilt uitgeven aan buitenlampen voor om het huis, dan kun je ook 12 volt tuinverlichting kiezen. Deze lampen werken twee keer zo efficiënt en zijn een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld 220 volt neven.

Veiligheid verbeteren

Er zijn twee soorten verlichting die je kunt gebruiken om je achtertuin veiliger te maken. De eerste optie is traditionele buitenverlichting zoals je die op lantaarnpalen of huizen vindt.  Deze lampen moet je op regelmatige afstand van elkaar plaatsen, zodat jij en natuurlijk je bezoekers weten waar het pad in het donker uitkomt (en vergeet ook de beveiligingscamera’s niet!). Je zou ook kunnen investeren in enkele snoeren op zonne-energie, van bijvoorbeeld Nostalux, die speciaal ontworpen zijn als tuinverlichting. Lichtsnoeren heb je in diverse kleuren, waardoor ze naast een praktische functie, ook sfeer toevoegen om het huis. Zorg er alleen wel voor dat hun bewegingssensoren goed werken voor je ze onbeheerd achterlaat!

Sfeer verhogen

Of je nu een lamp zoekt voor op je veranda, in je achtertuin, of ergens anders rond het huis – er zijn veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Het installeren van tuinverlichting is niet alleen om praktische redenen, want het kan ook de sfeer in je achtertuin verhogen en alles een stuk gezelliger laten aanvoelen. Voeg bijvoorbeeld warm witte lampen toe om het echte thuisgevoel te creëren. Je kunt daarnaast ook wat mooie tuinspots toevoegen om het tuinpad van wat extra licht te voorzien. Hang wat gekleurde lichtsnoeren om je planten én geef een speciaal effect aan je zwembad of vijver met wandlampen. Maak van jouw eigen thuis een feestje!

Back to Top