Wat kan ik doen tegen muggen in de zomer?

Wat kan ik doen tegen muggen in de zomer?

Muggen kunnen ontzettend vervelend zijn wanneer ze in huis zijn. Zo hoor je ze vliegen op het moment dat je op bed ligt of je wordt de volgende dag wakker met een aantal muggenbeten. Wat kun je precies doen om geen last te krijgen van muggen?

Wanneer is de kans het grootst op gestoken te worden?

Muggen komen over het algemeen het vaakst af op mensen die het warm hebben of meer hebben gezweten. Dit kan zijn bij mensen die van nature snel zweten of wanneer je net een intensieve sportsessie hebt gehad buiten. Doe je bijvoorbeeld aan tennis of voetbal in de zomer? Bereid je dan ook goed voor omdat dan de kans dat je gestoken zal worden vele malen groter is. Daarnaast wordt je ook vaker gestoken wanneer je een aantal glazen bier genuttigd hebt. Dit komt onder andere omdat je lichaamstemperatuur is verhoogd na het drinken van bier.

Maak gebruik van mug werende producten

Er is een mogelijkheid om een muggenspray aan te schaffen of andere mug werende producten te gebruiken. Zo zijn er ook een aantal in de vorm van een stick. Deze producten zorgen ervoor dat de muggen bij je uit de buurt blijven. Mocht het niet geholpen hebben dan is het ook mogelijk om een zalf aan te schaffen die de jeuk tegen muggenbeten tegengaat.

Plaats een vliegendeur

Het beste kan natuurlijk voorkomen worden dat een mug het huis binnen zal komen. Het is natuurlijk mogelijk om het huis in de zomer hermetisch af te sluiten, maar dan zal het in de avond ongelooflijk warm zijn in het huis. Daarom kan het plaatsen van een plissé vliegendeur de juiste oplossing zijn. Hiermee kan er nog steeds frisse lucht het huis binnen komen. Het bijkomende voordeel is dat op hetzelfde moment er geen muggen het huis binnen kunnen komen. Tegenwoordig zijn plissé vliegendeuren gemakkelijk online te bestellen. Kijk hierbij goed naar de meetinstructies van de leverancier en geef vervolgens de maten voor uw vliegendeur door zodat deze op maat gemaakt kan worden.

Back to Top