Waarom kiezen voor laminaat met een v-groef?

Waarom kiezen voor laminaat met een v-groef?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, dan kun je kiezen uit bijvoorbeeld een laminaatvloer, PVC-vloer of houten vloer. Maar als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, ben je nog niet klaar. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze verschillende soorten laminaat met elk hun eigen positieve en negatieve eigenschappen. Heb je besloten om een laminaatvloer te kopen, dan raden wij je aan om laminaat met een v-groef te kopen. In dit artikel lees je waarom.

Wat is laminaat met een v-groef?

Het antwoord op deze vraag zit hem eigenlijk al in de naam. Laminaat met een v-groef is voorzien van zichtbare groeven in de planken. Elke plank heeft een afgeschuinde kant, wat het v-groef effect veroorzaakt. Leg je twee planken naast elkaar, dan ontstaat er dus een v-vorm.

De voordelen van v-groef laminaat

Wij raden je niet voor niets aan om v-groef laminaat te kopen, want dit type vloer heeft namelijk enorm veel voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • V-groef laminaat benadert tot in de perfectie de uitstraling van een echte houten vloer. Vandaag de dag zijn de meeste laminaatvloeren nog maar moeilijk te onderscheiden van een echte houten vloer. V-groef laminaat doet daar echter nog een schepje bovenop. Door de zichtbare en voelbare groeven heeft het namelijk echt de authentieke uitstraling van echt hout.
  • Daarnaast heeft v-groef laminaat een luxere uitstraling dan gewoon laminaat. De groeven stralen namelijk klasse en luxe uit. En daar komt nog bij dat iedere ruimte waarin je dit laminaat legt optisch groter lijkt.
  • V-groef laminaat is tot slot ook erg duurzaam, omdat het minder gauw slijt dan normaal laminaat. Zand, steentjes en ander vuil komen namelijk in de v-groef terecht, waardoor ze geen krassen kunnen maken op het oppervlak van de planken.

Met v-groef laminaat kun je alle kanten op

Net als bij de meeste andere soorten laminaat kun je met v-groef laminaat alle kanten op. Het is namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, breedtes en diktes. Dus of je nu op zoek bent naar zwart of grijs laminaat, of naar smal of breed laminaat, met v-groef laminaat is het allemaal mogelijk.

Back to Top