Een kastenwand voor opbergruimte

Een kastenwand voor opbergruimte

Kasten in huis, iedereen is er dol op. Door kasten wordt ons huis namelijk heerlijk opgeruimd en blijft er meer dan genoeg ruimte over om lekker te leven. Een bijzonder soort kast is de kastenwand. Deze kast zorgt snel voor veel opbergruimte en geeft daarnaast iedere wand een bijzondere uitstraling.

Voor overal in huis

Net als met gewone kasten, kan ook een kastenwand overal in huis worden geplaatst. De slaapkamer is een van de populairste ruimtes in huis voor een kastenwand. Op de slaapkamer wil men namelijk een kast die weinig ruimte inneemt en groot genoeg is voor alle kleren,  schoenen en accessoires. Doordat de plek waar de kast staat op de slaapkamer zelden wordt veranderd, is een inbouw kastenwand door de voordelen ook een goede optie voor jouw slaapkamer.

Een kastenwand is niet alleen een goed idee voor de slaapkamer, maar zeker ook voor in de keuken of berging om elektrische apparaten zoals de wasmachine en droger eenvoudig te verbergen. Daarnaast biedt de kastenwand ook een oplossing voor opbergproblemen in de woonkamer. Je kunt bij een kastenwand kiezen voor diverse indelingen, zodat je boekencollectie en televisie veilig en goed opgeborgen kunnen worden. Ook op de kinderkamer is een kastenwand ideaal voor het verstoppen van speelgoed en knutsel spullen.

Kastenwanden in diverse stijlen

Doordat een kastenwand een hele wand van een ruimte in beslag neemt is het belangrijk om goed na te denken over de stijl en de uitstraling van de kast. Je wilt tenslotte dat de wandkast naadloos over gaat in de rest van het interieur.

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de afwerking van de kast heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van de wandkast, maar ook op de degelijkheid en het onderhoud van de wandkast. De afwerkingsmaterialen die het meest gebruikt worden voor kastenwanden zijn kunststof, metaal, gelakte MDF, massief hout en platen afgewerkt met laminaat of melanine. De keuze voor een specifiek materiaal is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de kwaliteit die je wenst. Ook de oppervlakte die overbrugt moet worden heeft invloed op de materiaalkeuze.

Een kastenwand met schuifdeuren of draaideuren

Naast de keuze voor een specifiek materiaal, zul je bij de aanschaf van een kastenwand ook moeten nadenken over het type kastdeur. Voor een kastenwand kun je kiezen uit schuif- of draaideuren. Het voordeel van draaideuren is dat deze deuren eenvoudig open en dicht gaan. Daarnaast zorgt dit type deur ervoor dat de kast goed wordt afgesloten. Het nadeel van draaideuren is echter dat er door de deuren ruimte verloren gaat. Dit is bij schuifdeuren niet het geval. Het nadeel van schuifdeuren is weer dat de deuren niet tegelijkertijd open kunnen.

Een kastenwand op maat

Kastenwanden kunnen kant-en-klaar worden gekocht, maar ook op maat worden gemaakt. Het voordeel van kastenwanden op maat is dat de uitstraling en de indeling van de kast naar eigen smaak en behoeften kunnen worden ingericht. Zo kun je het maximale uit jouw wandkast halen.

Wil je zelf ook een kastenwand in huis? Laat dan een kastenwand op maat maken door timmerbedrijf Rudy Vermeeren. Dit timmerbedrijf – gevestigd in Rijsbergen – heeft voor zowel zakelijke als particuliere klanten al diverse keren kastenwanden gerealiseerd. In overleg met jou wordt een prachtige kastenwand vol opbergruimte gemaakt. Zeg maar dag tegen rommel en troep in huis.

Back to Top