Verschillende soorten garagedeuren

Verschillende soorten garagedeuren

Eigen huis en tuin

Zit jij in de situatie dat je een eigen huis laat bouwen? Dan heb je het goed voor elkaar. Je kunt heel veel zelf bepalen aan je toekomstige woning. Hoe groot moet de keuken worden? En hoe groot wens je de woonkamer? Je kunt het allemaal van te voren uittekenen en bepalen. Of je nu wilt gaan voor een grote woonkeuken of juist voor een knus klein exemplaar, het is aan jou.

 

Behalve de groottes kun je ook kiezen welke deuren en ramen er bijvoorbeeld in de woning komen. Een uiteraard bepaal je ook de totale kleurstelling voor de binnenkant en buitenkant.

 

Dan is er nog de tuin. Je begint vanaf nul, dus het stuk grond wat er om je huis ligt mag je ook zelf indelen.

 

Niet te vergeten is er ook nog de garage. Het is handig hier van te voren ook goed over na te denken zodat je straks een efficiënte garage/berging hebt waar je mee uit de voeten kunt.

 

Een belangrijk aspect bij de garage, dat zijn de garagedeuren. Deze garagedeuren zijn er in vele soorten en maten. Hieronder gaan we daar kort verder op in.

Naar boven kantelende garagedeur

Ten eerste is er de traditionele metalen garagedeur die je naar boven kunt wegklappen. Deze deur ligt dan boven tegen het plafond aan zeg maar.

Openslaande draaideuren

Je kunt ook kiezen voor twee openslaande draaideuren over de volle breedte van de garage. Dit ziet er wat chiquer uit dan bovengenoemde deur. Deze deuren kun je van hout laten maken en in de gewenste kleur laten schilderen.

Elektrische garagedeuren

Wil je het jezelf makkelijker maken, dan kun je ook kiezen voor elektrische deuren. Dit kan dan een naar boven rollende deur zijn, maar ook de openslaande deuren kun je kiezen in een elektrische variant. Vanuit de auto kun je dan al de deuren openen als je het oprit kunt oprijden.

Ramen of geen ramen

Welke deur je ook kiest, het kan met ramen of zonder ramen. Wellicht heb je verder in de garage geen ramen of lichtkoepel. Dan kan het handig zijn om in de garagedeuren wel ramen te doen voor de lichtinval. Maar misschien wil je juist dat er niemand naar binnen kan kijken.

Garagedeuren van EDB Bakx

Voor een breed assortiment garagedeuren kun je bij EDB Bakx terecht. Kijk maar eens op hun website al laat je verrassen door de vele mogelijkheden.

Back to Top