Waar moet je op letten bij kunststof kozijnen?

Waar moet je op letten bij kunststof kozijnen?

Heb je net een woning gekocht? Of is het tijd om je huidige woning te renoveren? Vergeet dan vooral je kozijnen niet. Door bijvoorbeeld de oude kozijnen te vervangen met kunstof kozijnen en ramen met dubbele beglazing aan te laten brengen door specialisten, kan je rekenen op een betere isolerende werking. En dat is weer zeer gunstig voor je energierekening. In je zoektocht naar de juiste specialist die deze kunststof kozijnen gaat zetten zijn er een aantal dingen waar je zeker rekening mee moet houden.

De vormgeving

Bij kozijnen van kunststof denk je al gauw aan de kleur wit. Maar dit betekent niet gelijk dat dit bij de stijl van je huis past. Daarom is het verstandig om te kijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van vormgeving. In veel gevallen kan je op de website van de specialist vinden welke soorten er verkrijgbaar zijn. Of neem zelf contact op met de betreffende vakman om na te vragen of de kleur of het motief dat jij in gedachten hebt tot de mogelijkheden behoort.

Garantietermijn

Lees wanneer je een leverancier hebt gevonden ook altijd even de kleine lettertjes door. Hoewel kunststof kozijnen stevig zijn, een lange levensduur hebben en zeker tegen verschillende weersomstandigheden kunnen is het verstandig om altijd te laten vaststellen wat de garantieperiode is. Bij de specialisten van KKFH krijg je bijvoorbeeld standaard tien jaar garantie op de producten die je laat plaatsen. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om, naast kunststof kozijnen, bijvoorbeeld ook eens te kijken of een nieuwe dakkapel een optie is.

Blijf je kozijnen onderhouden

De specialist zal je dit na de plaatsing ook vast vertellen, maar het is ook nodig om de kozijnen in de beste staat te houden is het belangrijk om ze zelf ook te blijven onderhouden. Neem eens per half jaar de kozijnen af met een sopje van warm water en allesreiniger. Smeer daarnaast de scharnieren ook in, zodat het mechanisme soepel blijft bewegen. Heb je toch schade aan de kozijnen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de specialist om dit te laten repareren.

Back to Top