3 tips voor het onderhouden van je tuin

3 tips voor het onderhouden van je tuin

Een mooie tuin geeft je huis kleur. Echter is het aanleggen één, maar komt bij het onderhouden van een tuin veel kijken. In dit artikel lees je een paar tips om jouw tuin tip top eruit te laten zien!

Snoeien

Zorg voor goed gereedschap! Een botte schaar zorgt voor rafels, wat de kans op aantasting van bijvoorbeeld schimmels vergroot. Haal takken weg die over elkaar groeien. Snoei niet tijdens vorst. Knip oude takken van heerstens zo diep moelijk in. Kijk voordat je begint met snoeien goed welke takken er weg moeten. Zo kun je de structuur goed in balans houden.

Snoeien doe je altijd voor de jaarwisseling. Bij bijvoorbeeld de berk en de kastanje komt de sapstroom al vroeg op gang. Als je gaat snoeien na de jaarwisseling, zullen de snoeiwonden gaanbloeden’.

Bodembewerking/bemesting

Als je optimaal van je tuin en terras wil genieten, zit je niet te wachten op onkruid tussen de tegels van je terras of tegelpad. Om dit te voorkomen kan het geen kwaad om zo nu en dan wat extra stappen te ondernemen om onkruid te bestrijden.

In feite zijn onkruidgewassen ook planten. Echter niet het soort plant dat we graag in onze tuin zien. Gelukkig is onkruid relatief makkeijk te verwijderen, wieden of schoffelen is meestal al voldoende. Om onkruid tussen de tegels te voorkomen, kun je polymeer voegzand tussen de tegels plaatsen. Onkruid krijgt hierdoor geen ruimte.

Beregening

De zomers worden steeds warmer en droger, een goede beregening is dus essentieel. Maar we houden er niet van om continu te sleuren met gieters, dat kan veel efficiënter. Een handige manier om water te geven, is bijvoorbeeld een spuitlans, met een spuitlans kom je eenvoudig bij alle bloemen, of ze nou hoog liggen of achterin een hoek.

Daarnaast kun je ook een watergeefsysteem aanleggen, dit houdt in dat er naar elke pot een verdeelslangetje loopt. Elke pot krijgt zo automatisch water wanneer je de kraan opendraait.

Al deze voorzieningen kosten natuurlijk geld en daarom ligt het voor de hand dat u het graag zelf wilt doen. Maar misschien is het verstandig om in dit geval een expert in te schakelen. Dus bent u op zoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen en wilt u weten wat de prijzen voor tuinonderhoud zijn? Huisfocus geeft u het antwoord.

 

Back to Top